Ett av de största språkhusen i Norden

Vi erbjuder smidiga översättnings-, textnings- och transkriberingstjänster samt mångsidiga lösningar för taligenkänning och textanalys.

Oberoende av vilka utmaningar din organisation står inför – internationalisering, tillgänglighet i digitala tjänster, begriplighet, sökbarhet eller innehållsproduktion – skapar vi en helhetslösning av språktjänster som passar just era behov.

Käännöpalvelut, kielipalvelu, markkinointimateriaalit ja tuotedokumentaatiot, ohjelmistokäännökset, videotekstitykset, erikoisalasanastot

Översättningstjänster

Pålitliga och smidiga översättningstjänster av hög kvalitet spelar en central roll i den digitala eran när ditt företag vill växa, bli mer internationell eller erbjuda en oförglömlig kundupplevelse. Vi hjälper dig att lyckas i en flerspråkig värld.

Bekanta dig med våra tjänster

Saavutettavuus digitaalisille sisällöille, verkkopalveluille, videotallenteille, äänitallenteille ja tiedolle

Tillgänglighet: undertextning

Tjänster och innehåll digitaliseras. Utmaningen är att trygga lika tillgänglighet för alla användare – oberoende av särskilda behov, kanal eller språk. Lingsofts textningstjänst använder taligenkänning för att skapa undertexter och podcast-transkriberingar av hög kvalitet snabbt och kostnadseffektivt i samarbete mellan människa och maskin.

Bekanta dig med våra tjänster

Puheteknologia, automatisoitu puheentunnistus erikoisterminologeille – myös terveydenhuollolle

Tillgänglighetslösningar

Du beaktar bäst dina kunders olika behov genom att erbjuda ditt innehåll och dina tjänster i ett tillgängligt format. Vi förbättrar tillgängligheten av ditt innehåll, oavsett om det är videor, ljudinspelningar eller texter.

Bekanta dig med våra tjänster

Varför Lingsoft?

Ni är i goda händer. Över 30 års erfarenhet av språkbranschen, ett omfattande utbud av språktjänster och mångsidiga språkteknologilösningar samt en genuin vilja och förmåga att förstå våra kunders behov garanterar ett slutresultat av hög kvalitet.

Lingsoft är ett fullserviceföretag inom språkteknologi

Vi är den ledande leverantören av heltäckande språktjänster och språkteknologilösningar i Finland och Norden. Vi erbjuder mångsidiga tjänster och lösningar för analys, bearbetning, produktion och hantering av såväl talat som skrivet språk.

Översättningstjänster, videotextning, innehållsproduktion

Vi vill förstå varje kund och vilka behov deras affärsverksamhet medför. Tillsammans skapar vi en lösning eller en servicehelhet som ger värde åt just din organisation.
Vi nöjer oss inte med det vanliga, utan vågar tänka och göra annorlunda, oavsett om det handlar om en skräddarsydd översättningstjänst, en automatiserad process för flerspråkig innehållsproduktion, programlokalisering, undertextning av videoklipp, transkribering av intervjuer eller dikteringar, analys av textmaterial eller audiovisuellt material, anonymisering av data, automatisering av kundservice, användargränssnitt med talstyrning, indexering av texter eller hantering av varumärkesspråk.

Smart teknologi till din hjälp

Våra lösningar bygger på Lingsofts egna, globalt kända och erkända tekniker för språkanalys, på de senaste forskningsresultaten inom artificiell intelligens samt på internationella standarder. Kontinuerlig utveckling är vår styrka: vi utvecklar, testar och använder språkteknologi även i våra egna språktjänster. Hos oss arbetar människor tillsammans med maskiner: smart teknologi kombineras med expertarbete samt flexibel och smidig kundservice. På det sättet hjälper vi våra kunder att ta kommandot över organisationens språk och få avkastning på sitt språkliga kapital.

Din partner inom heltäckande språkservice

 

Lingsoft erbjuder alla språktjänster du behöver under samma tak. Vi hjälper dig med att lösa problem med språklig tillgänglighet, vare sig det är fråga om flerspråkighet, videotextning eller korrekt ämbetsspråk. Gör din röst hörd – till alla, i alla kanaler och på alla språk.

Kontakta oss

Kielellinen saavutettavuus: käännöspalvelut, käännös, lokalisointi, versiointi, internationalisointi, hakukoneoptimointi, tekstitys, asiasanoitus, kuvailu, rikastus, editointi ja oikoluku.

130 olika språkkombinationer

Vi erbjuder översättningar av webbsidor, flerspråkigt marknadsföringsmaterial och produktdokumentation, programvaruöversättningar, videotextning, ordlistor för specialbranscher och verktyg för språkhantering – till exempel en säker maskinöversättningslösning tränad utifrån just ditt företags behov.

Bekanta dig med våra översättningstjänster

Kielipalvelut: nettisivukäännökset, monikieliset markkinointimateriaalit ja tuotedokumentit, ohjelmistokäännökset, kielenhallinnan työkalut ja konekäännös

Nyheter

Lingsoft blir Europeiska kommissionens primära leverantör av översättningar

Lingsoft Language Services Oy har vunnit ett av Europeiska kommissionens mest betydande översättningsavtal. TRAD23-avtalets längd är fyra år och i och med det levererar Lingsoft översättningstjänster från engelska till finska och svenska för sammanlagt upp till 80 000 sidor per år till kommissionen. Avtalets värde är 6–8 miljoner euro.

Lingsoft kan spara dyrbar tid för hälso- och sjukvården (Dagens industri 9.11.23)

Language experts sit around a conference room table and listen to Janica Asplund, who is telling them how Lingsoft's speech recognition solution can help save time in healthcare patient documentation.

Janica Asplund, till vänster, berättar om taligenkänningens mångsidighet.
Skicklig AI-baserad taligenkänning för diktering inom hälso- och sjukvård ger goda resultat.

– Patientdokumentationen blir tre gånger snabbare med taligenkänning, jämfört med manuell hantering säger Heikki Korvenranta, medical advisor, healthcare processes och information technology på Lingsoft.

Blogg

Innehåll till marknader på ett annat språk – skillnaden mellan översättning och lokalisering

Översättning är ett ord som verkar vara bekant för de flesta: en text överförs från ett språk till ett annat. Lokalisering är i sin tur ett mera främmande ord, men de båda begreppen är tätt sammanflätade med varandra. Det är sällan man stöter på en översatt eller en lokaliserad text utan att den har inslag av båda.

Termtolken öppnar upp patientjournalernas terminologi åt klienterna

Vi är alla experter på något område. Både virkning, reumatologi, arkitektur och trädgårdsskötsel har sina egna specialtermer med vilka det är lättare att tala om invecklade eller specifika ärenden på ett koncist sätt. 

Patientjournalernas utmanande terminologi 

I något skede har vi alla att göra med hälsovården och flera av oss läser anteckningarna som läkaren eller sjukskötaren skrivit om vår vård. I anteckningarna används hälsovårdens specialtermer så att anteckningarna är så noggranna och entydiga som möjligt när olika experter behandlar dem. 

Varför är ett riktigt, riktigt bra språkidentifieringsverktyg viktigt när man tränar en AI?

Lingsoft har sina rötter inom akademin, eftersom det bildades 1986 av två professorer, Fred Karlsson och Kimmo Kosteniemi, från universitetet i Helsingfors. Ända sedan dess har samarbete med finska och andra nordiska forskningsorganisationer alltid varit en viktig del av Lingsofts strategi för att möjliggör språktekniklösningar med högsta prestanda för de nordiska spåren.

Enda finländska företaget bland hundra största

Nimdzi TOP 100 Largest Language Service Providers in the World 2024

Det amerikanska marknadsforskningsföretaget Nimdzi Insights publicerar varje år en omfattande forskningsrapport om trenderna inom språktjänstbranschen. Lingsoft är den enda finländska aktören bland de hundra största språkserviceföretagen i världen 2024.

Översättningsarbeten, tillgänglighetstjänster och lösningar för taligenkänning

Alla språktjänster, från översättningar till olika lösningar för språkhantering, är bara ett klick bort.

Begär offert

Käännöstyöt, tulkkaukset, saavutettavuuspalvelut, AV-kääntäminen