Uutiset

Lingsoft Euroopan komission ensisijaiseksi käännöstoimittajaksi

Lingsoft Language Services Oy on voittanut yhden Euroopan komission merkittävimmistä käännössopimuksista. TRAD23-sopimuksen pituus on neljä vuotta ja sen myötä Lingsoft toimittaa komissiolle käännöspalveluita englannista suomen ja ruotsin kielille yhteensä jopa 80 000 sivua vuodessa. Sopimuksen arvo on 6-8 miljoonaa euroa.

Lingsoft auttaa säästämään kallisarvoista aikaa terveydenhuollossa (Dagens industri 9.11.2023)

Language experts sit around a conference room table and listen to Janica Asplund, who is telling them how Lingsoft's speech recognition solution can help save time in healthcare patient documentation.

Janica Asplund (vasemmalla) kertoo puheentunnistuksen monipuolisuudesta.
Taitava tekoälypohjainen puheentunnistus terveydenhuollon sanelua varten antaa hyviä tuloksia.

– Potilasdokumentaatio sujuu kolme kertaa nopeammin puheentunnistuksella verrattuna manuaaliseen käsittelyyn, sanoo Heikki Korvenranta, Medical Advisor, Lingsoftin Healthcare Processes ja Information Technology.

Lingsoft jatkaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen käännöskumppanina

Lingsoft on voittanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän julkisen käännöspalvelujen kilpailutuksen, joka koostuu kolmesta osa-alueesta: yleiset sote-alan käännökset, sote-tiedonhallinnan käännökset ja oikeuslääketieteen käännökset. Käännöstyössä tärkeimmät kieliparit ovat suomi-ruotsi ja suomi-englanti, mutta tarpeen mukaan Lingsoft toimittaa käännöksiä kaikilla THL:n tarvitsemilla kielillä, esimerkiksi saamen kielellä, viroksi tai arabiaksi. Tarvittavista kielistä käännetään myös suomeen päin.

Necoverse-hanke ylittää laivanrakennuksen maa- ja kielirajat virtuaalitodellisuudella

The Necoverse project creates virtual environments to support shipbuilding. Graphical drawing of the shipyard: two large cranes and a modern cruise ship to be built.

Lingsoft osallistuu kaksivuotiseen Necoverse-hankkeeseen, jossa luodaan virtuaaliteknologian avulla telakan ja laivanrakennuksen koulutus-, suunnittelu- ja etätoimintoja varten erilaisia vuorovaikutteisia virtuaaliympäristöjä.

Necoverse-hanke on osa Meyer Turun NEcOLEAP-veturiekosysteemiä, jonka tavoitteena on luoda ilmastoneutraali risteilylaivakonsepti. Ei riitä, että itse laiva on ilmastoneutraali, vaan myös sen rakennusprosessin ja -ympäristön on päästävä samaan tavoitteeseen.

Lingsoft jo 10 vuotta 100 suurimman kielipalveluyrityksen joukossa

Lingsoft on tänäkin vuonna sekä Nimdzi Insightsin että CSA Researchin Top100-listoilla. Nimdzi Insights ja CSA Research ovat yhdysvaltalaisia kielipalvelu- ja kieliteknologia-alaan erikoistuneita markkinatutkimusyrityksiä, jotka tarjoavat myös konsulttipalveluja kansainvälisillä markkinoilla toimiville kielipalveluyrityksille.