Necoverse-hanke ylittää laivanrakennuksen maa- ja kielirajat virtuaalitodellisuudella

The Necoverse project creates virtual environments to support shipbuilding. Graphical drawing of the shipyard: two large cranes and a modern cruise ship to be built.

Lingsoft osallistuu kaksivuotiseen Necoverse-hankkeeseen, jossa luodaan virtuaaliteknologian avulla telakan ja laivanrakennuksen koulutus-, suunnittelu- ja etätoimintoja varten erilaisia vuorovaikutteisia virtuaaliympäristöjä.

Necoverse-hanke on osa Meyer Turun NEcOLEAP-veturiekosysteemiä, jonka tavoitteena on luoda ilmastoneutraali risteilylaivakonsepti. Ei riitä, että itse laiva on ilmastoneutraali, vaan myös sen rakennusprosessin ja -ympäristön on päästävä samaan tavoitteeseen.

Kolmiulotteisia virtuaaliympäristöjä hyödyntämällä on helpompi tuoda yhteen asiantuntijoita eri puolilta maailmaa sekä parantaa esimerkiksi koulutus- ja suunnittelutyön energiatehokkuutta, ympäristövaikutuksia ja sujuvuutta.

Lingsoft keskittyy hankkeessa ratkomaan monikielisyyden haasteet kansainvälisessä virtuaaliympäristöissä.

Hankkeessa ovat mukana DIMECC:n johdolla yritykset dSign Vertti Kivi & Co, Finpeda, Hollinki, Kiwa Inspecta, Lingsoft ja Meyer Turku, sekä tutkimuslaitokset  Aalto University, Turun AMK ja VTT. Projektia rahoittavat Business Finland, tutkimuslaitokset ja kumppaniyritykset. 

Kuvalähde: Meyer Turku

Avainsanat
Palaa uutisiin