Voimaa ekosysteemeistä

Erilaiset ekosysteemit niin akateemisten kuin kaupallisten kumppaneiden kanssa ovat aina olleet tärkeä osa Lingsoftin toimintaa. Lingsoft kehittää ratkaisuja ja palveluja kumppaniyritystensä tuotteiden pohjalle, ja toisaalta Lingsoftin teknologiat palvelevat monissa kumppaniyritysten järjestelmissä.

Osallistumme aktiivisesti myös useiden kielialan yhdistysten ja klustereiden toimintaan: Suomen kielipalveluyritykset ry (SKY), KITES (Suomen kieliklusteri ry) ja IKITIK-konsortio (Informaatio- ja kieliteknologiaa terveystiedon ja -kommunikaation tueksi) ovat Lingsoftille tärkeitä verkostoja.

Yli kolme vuosikymmentä akateemista kumppanuutta

Lingsoft on yksi ensimmäisiä yliopistossa syntyneiden innovaatioiden ympärille perustettuja yrityksiä. Akateeminen yhteistyö ja arvoketjut muokkaavat edelleen Lingsoftin identiteettiä.

Meillä on läheiset suhteet moneen akateemiseen huippututkimuksen yksikköön eri aloilta. Yhteistyökumppaneitamme ovat esimerkiksi Turun yliopisto, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Turun ammattikorkekoulu, Kungliga tekniska högskolan (KTH), Tukholman yliopisto sekä Göteborgin yliopisto.


Katso tekoälytutkija Timo Honkelan seminaaripuhe Lingsoftin 30-vuotisjuhlista.