LAATUA JA TEHOKKUUTTA TERVEYDENHUOLLON PROSESSEIHIN

Lue alla olevista asiakastarinoista kuinka olemme onnistuneet palvelemaan terveydenhuollon asiakkaitamme.

Lingsoftin puheentunnistus vakuutti Keusoten sosiaalipalvelut

Lingsoft Speech Service oli jo käytössä Keusoten terveydenhoitopuolella, kun ratkaisua haluttiin pilotoida myös sosiaalipalveluissa. Neljän kuukauden pilotin tavoitteena oli kerätä ammattilaisten kokemuksia eri käyttötilanteista ja selvittää, kuinka paljon ratkaisun käyttö nopeuttaa asiakaskirjausten tekemistä.

Kokemukset olivat rohkaisevan positiivisia, sillä puheentunnistuksen käyttö lyhensi kirjaamiseen kuluvaa työaikaa ja sujuvoitti ammattilaisten arkea. Lingsoftin työryhmä tarjosi myös säännöllistä tukea ratkaisun käyttöön. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaalipalvelut päätti joulukuussa 2023 ottaa Lingsoft Speech Services vakituiseen käyttöön.

 

Keusote Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen logo

 

 

THL:n logo

THL: Terveydenhuollon käännöksiä 15 vuoden kumppanuuden kokemuksella

Merkittävänä kansallisena toimijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tuottaa runsaasti tietoa ja erilaisia aineistoja, joista tarvitaan käännöksiä useille eri kielille. Lingsoftin sosiaali- ja terveysalan terminologian hyvä tuntemus ja kokemus tukee tehokkaasti THL:n monikielistä viestintää ja varmistaa laadukkaan käännöstyön. 

Vuosien varrella käännösyhteistyö, esimerkiksi kielipari- ja palveluvalikoima, on laajentunut ja kehittynyt. Pitkän kumppanuuden ehdoton etu on, että sen aikana osapuolet oppivat tuntemaan toisensa. 

Lappica: Aikaa säästävä puheentunnistusratkaisu vaivattomasti työterveyden käyttöön 

Nopea käyttöönotto ja tarkka tunnistustulos olivat juuri sitä, mitä Työterveys Lappican henkilökunta tarvitsi arkensa sujuvoittamiseksi. Lappican kanssa sovittiin puolen vuoden pilotista, josta tehtiin mahdollisimman matalan kynnyksen kokeilujakso. Ratkaisu muutti merkittävästi arkea, kun sanelut saatiin nopeasti käyttöön.

Työterveys Lappican violetti-purppura logo

THL: Räätälöity kielimalli sujuvoittaa oikeuslääketieteellistä kirjaamista

Huomattava osa oikeuslääketieteen  ammattilaisten arjesta kuluu tiedon kirjaamiseen. Lingsoft toi puheentunnistuspalvelun osaksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen oikeuslääketieteen saneluprosessia. Puheentunnistuksen avulla asiakirjojen käsittelyaikoja on saatu lyhennettyä dokumentaation laadusta tinkimättä.

 

 

Auria: Kullan louhintaa potilaskertomuksista

Vapaana tekstinä kirjatun potilastiedon koneellinen hyödyntäminen on haastavaa, sillä yksinkertainenkin asia voidaan ilmaista lukuisin eri tavoin. Lingsoft vastaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tietoaltaan indeksoinnista ja tekstinlouhinnasta yhteistyössä Auria Palveluiden kanssa.

                       Auria biopankki -logo

Tampereen kaupunki: Laadukasta kirjaamista puheentunnistuksen avulla

Tampereen kaupungin sosiaalipalveluiden työntekijät innostuivat Lingsoft Speech Service -puheentunnistuspalvelun käytöstä asiakasdokumenttien kirjaamisessa. Kirjausten nopeutuessa ja laadun lisääntyessä käyttäjille jäi paremmin aikaa varsinaiseen asiakastyöhön. 

 

Tekstinkäsittelyn laatutyökalut terveydenhuollossa

Lingsoftin terveydenhuollon tekstinkäsittelijöille tarjoamat puheentunnistus- ja laatutyökaluratkaisut sujuvoittavat ammattilaisten arkea ja tekevät työnteon mielekkäämmäksi. Samalla potilasdokumentaatio tehostuu.

Ota yhteyttä