Tieto kuuluu kaikille - Lingsoft jälleen mukana Turun Eurooppa-foorumissa 30.8.-1.9.2023

Taustalla tummansininen kartta Euroopasta, päällä Turun Eurooppa-foorumin ja Lingsoftin logot sekä teksti "Lingsoft on mukana Turun Eurooppa-foorumilla".

Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa jo kuudetta kertaa ja Lingsoft on tänäkin vuonna mukana tapahtumatuotannossa. Lingsoft toimittaa saavutettavuuspalveluja foorumin järjestäjille ja ohjelman tuottajille, eli toteuttaa kaikkiin tapahtuman videotallenteisiin tekstitykset. Näin keskustelut ovat saavutettavia tapahtuman eri kanavissa ja myös jälkeenpäin katsottavissa ja kuunneltavissa.

EU-keskustelun ykkösareena kutsuu suuren yleisön osallistumaan aktiivisesti keskusteluihin muuttuvasta Euroopasta sekä paikan päällä että virtuaalisesti. Foorumin tarkoitus on tuoda yhteiskunnallista keskustelua lähemmäs kansalaisia, ja parhaiten se onnistuu varmistamalla, että kaikki voivat sitä seurata. Lingsoftilla on näin ollen tärkeä rooli viestien perille menossa ja tapahtuman asiakaskokemuksessa.

”Meille on tärkeää olla mukana luomassa saavutettavaa kansalaiskeskustelua ja siten tuomassa demokraattista osallistumista kaikkien ulottuville. Lingsoftille EU on hyvin tuttu yhteistyökumppani. Olemme vastanneet useimpien EU:n toimielinten suomen ja myös ruotsin kielen käännöksistä lähes koko Suomen EU-jäsenyyden ajan”, kertoo Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman.

Lingsoft on työskennellyt Euroopan parlamentin ja Euroopan komission käännöskumppanina jo lähes 20 vuoden ajan. Lingsoft toimittaa käännökset suomeksi ja ruotsiksi kaikilta unionin 24 viralliselta kieleltä sekä ylläpitää unionin säädöksistä laadittujen tiivistelmien kokoelmaa Euroopan unionin julkaisutoimistolle. Käännösten ansiosta unionin eri elinten asiakirjat ovat kaikkien EU-kansalaisten saatavilla näiden omalla äidinkielellä. Tiivistelmät puolestaan avaavat unionin lainsäädäntöä ja päätöksentekoa helpommin lähestyttävässä ja ytimekkäässä muodossa. Korkealaatuiset käännökset vahvistavat Euroopan unionin monikielisyyttä ja varmistavat, että kansalaiset saavat tietoa unionin toiminnasta.

Lisäksi Lingsoft on julkaissut omat pohjoismaiset kieliteknologiatyökalunsa eurooppalaiseen kieliverkostoon (European Language Grid, ELG), josta yritykset ja yhteistöt saavat käyttöönsä kattavan valikoiman kieliteknologioita kaikilla eurooppalaisilla kielillä. Lingsoftin kieliteknologiat tukevat osaltaan eurooppalaista kielellisen yhdenvertaisuuden strategiaa (ELE), jonka tavoitteena on pienten paikallisten kielten ja vähemmistökielten elinvoimaisuuden säilyttäminen digiaikana.


Lisätietoja:             
Laura Karlsson
Marketing Manager
Lingsoft Language Services Oy
+358 40 192 1846, laura.karlsson@lingsoft.fi

Avainsanat
Palaa uutisiin