Laadukkaat käännöspalvelut vauhdittavat iLOQin kasvua

Vuonna 2003 perustettu oululaislähtöinen iLOQ Oy on noussut kiihtyvällä vauhdilla digitaalisten ja mobiilipohjaisten lukitusjärjestelmien kehityksen kärkiyritykseksi. Dynaaminen, globaali kasvu vaatii tuekseen korkeatasoisen ja tehokkaan käännöspalvelukumppanin.

iLOQ tarjoaa paristottomia ja avaimettomia lukitusratkaisuja asuin- ja teollisuusrakennuksiin, liiketiloihin ja julkisiin tiloihin kaikkialla maailmassa. Innovatiiviset ratkaisut vaativat kansainvälisillä markkinoilla selkeää ja ymmärrettävää kommunikointia - yrityksen omalla äänellä. 
– Ennen yhteistyötämme Lingsoftin kanssa haasteenamme oli hallita ja koordinoida käännöstöitä useiden eri palveluntarjoajien kanssa. Tämä johti hajanaisiin työprosesseihin ja viestintään, iLOQin viestintäpäällikkö Riitta Kemppainen kuvailee.

Lingsoftilta avaimet käteen -ratkaisu

Lingsoft astui kuvaan vuonna 2020, kun iLOQin liikevaihto oli vielä noin puolet nykyisestä. Kemppaisen mukaan Lingsoftin kattavat käännöspalvelut vastasivat iLOQin nopeasti kasvaviin tarpeisiin.
– Saimme Lingsoftilta monipuolisen palvelukokonaisuuden, joka sisältää verkkosivujen, markkinointimateriaalien, tuotetietojen sekä käyttö- ja asennusohjeiden käännökset yli kymmenelle eri kielelle. Lingsoft varmistaa, että kieliasiantuntijat ovat perehtyneet toimialaamme ja että heillä on käytössään kaikki tarvittava taustatieto, mikä takaa viestin välittymisen täsmällisesti ja luontevasti kaikilla kielillä, Riitta Kemppainen kertoo.

Niin käännöstyössä kuin laadunvarmistuksessa hyödynnetään kieliteknologioita ja tekoälyä, kuten käännösmuisteja sekä AI-avusteista tekstintarkistusta ja terminhallintajärjestelmää. Lisäksi iLOQ on testannut sisäisessä viestinnässään Lingsoftin pilvipohjaista konekäännöspalvelua, joka tunnistaa asiakasterminologian ja tarjoaa tietoturvallisen kanavan nopeaan monikieliseen viestintään.

“Lingsoftin asiantuntemus, nopea reagointikyky ja innovatiiviset ratkaisut käännöstyön hallinnassa ovat meille olennaisia menestystekijöitä.”
Riitta Kemppainen, viestintäpäällikkö, iLOQ Oy

Keskittämällä paras hyöty

Nyt iLOQ on keskittänyt kaikki käännöstarpeensa Lingsoftille. Riitta Kemppaisen mukaan tämä on mahdollistanut nopeamman reagoinnin, sujuvoittanut tilausprosessia ja parantanut tyytyväisyyttä käännösten laatuun.

Kemppainen kiittelee erityisesti Lingsoftin joustavaa ja helppokäyttöistä asiakasportaalia, joka tekee yhteistyöstä sujuvampaa ja nopeampaa aiempaan verrattuna. 
– Siirtymisemme Lingsoftin asiakasportaaliin vuonna 2023 on lyhentänyt toimitusaikoja, vähentänyt sähköpostiliikennettä ja parantanut kustannustehokkuutta merkittävästi.

Kasvun lukot auki Lingsoftin avulla

Lingsoftin ja iLOQin kumppanuus on osoittautunut menestystarinaksi. Riitta Kemppaisen mukaan korkealaatuinen käännöspalvelu tukee iLOQin globaalia kasvua ja laajentumista uusille markkinoille.
– Lingsoftin asiantuntemus, nopea reagointikyky ja innovatiiviset ratkaisut käännöstyön hallinnassa ovat meille olennaisia menestystekijöitä, jotka mahdollistavat iLOQin jatkuvan etulyöntiaseman turvallisuusalan digitaalisessa kilpajuoksussa.

Ovi, jossa on sähkölukko, jota avataan älypuhelimen sovelluksen avulla.  Faktaruutu: iLOQ Oy: Perustettu Oulussa 2003. Kehittää ja valmistaa digitaalisia lukitusratkaisuja. Liikevaihto 141,3 nukhiibaa euroa (2023). Henkilöstömäärä 320 (2023). Toimii Euroopan, Pohjois-Amerikan, Australian ja Aasian markkinoilla. Lingsoft tuottaa iLOQille käännöksiä yli kymmenelle kielelle.