Lingsoft® 

Lehtiarkisto laadukkaaksi tuottavasti

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Digitaalinen arkisto on lehtitaloille aarreaitta, mutta vain, jos se on hyvin luokiteltu ja jos sieltä voidaan helposti louhia ja löytää relevanttia tietoa. Aineiston automaattinen luokittelu Lingsoft Classifier -järjestelmän avulla säästää työtä ja tuo luokitukseen systemaattisuutta. Kaiken perustana ovat Lingsoftin kieliteknologian perusmoduulit, jotka Helsingin yliopiston kielitieteilijät Kimmo Koskenniemi ja Fred Karlsson aikoinaan uraauurtavasti kehittivät. Näitä perusmoduuleja kehitetään edelleen jatkuvasti.

Kielimoduulien käyttäminen tarkentaa ja syventää tiedon luokittelua huomattavasti. Tämän ansiosta tekstinlouhinta ja -haku kohdentuvat aiempaa tarkemmin. Laadukas ja helposti hyödynnettävä lehtiarkisto helpottaa sekä toimitustyötä että aineiston muuta hyödyntämistä. Lingsoft Classifier saattaa jopa luoda edellytyksiä muille arkistoon perustuville palveluille.

Lingsoft Classifer toimii useissa palvelinympäristöissä (Linux, Windows). Se rakentuu kolmesta komponentista, Watchwordista, Featurerista ja Classifierista, jotka asennetaan toimimaan yhdessä lehden arkisto- tai toimitusjärjestelmän kanssa. Siten Lingsoft Classifier voidaan toimittaa suoraan lehtitalolle tai järjestelmätoimittajan kautta osana toimitusjärjestelmää.

Asiakastapaus – Lingsoft Classifier sanomalehden arkiston tukena

Mitä olikaan ennen Classifieria? Lehdessämme aineisto luokiteltiin käsin, mikä tuotti sattumanvaraisuutta ja maksoi melkoisesti. Uuden, automaattisen luokittimen tuoma hyöty näkyy sekä valtavana säästönä että arkiston aivan uudenlaisessa käyttökelpoisuudessa. Nyt toimittajamme voivat luottaa siihen, että louhinta tuottaa luotettavan tuloksen. Toimittajamme hakevat usein tietoa omasta lehtiarkistostamme, joten olemme liittäneet useiden lehtiemme arkiston ja luokituksen yhteen. Tämä on laatulehden toimitustyön johdonmukaisuuden kannalta tärkeää, sillä toimittajan on oltava perillä siitä, mitä omassa lehdessä on jostakin aiheesta aiemmin kirjoitettu. Myös lukijakuntamme on löytänyt luokittelunmukaiset hakupalvelumme, ja niiden käyttö onkin lisääntynyt huomattavasti.

Haku, joka hallitsee suomen kielen

Lingsoftin avulla haku ymmärtää selvää suomea ja ottaa huomioon esimerkiksi suomen sanojen taivutusmuodot. Sanan perusmuodon palautustoiminto auttaa hakua löytämään sanan eri taivutusmuodot. Synonyymisanastojen ja tesaurusten avulla voidaan laajentaa hakua niin, että se löytää myös muita samaa tarkoittavia sanoja tai termejä. Indeksoinnilla ja oikealla optimoinnilla hakuja voidaan puolestaan parantaa huomattavasti normaaleita, kaupallisia hakukoneita tehokkaammiksi.

Lingsoftilla on etsimiseen, tiedonhallintaan, luokitukseen ja tiedonlouhintaan erilaisia tuotteita, sekä kevyitä että raskaita ratkaisuja. Ota yhteyttä, mietitään yhdessä teille paras ratkaisu.

<<< Edellinen | Takaisin | Seuraava >>>

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.