Helsingin seudun kauppakamari

KoulutusOnline-videoiden saavutettavuus – suomenkieliset tekstitykset suoraan julkaisualustalle toimitettuna.

Helsingin seudun kauppakamari tukee yritysten toimintaa ja menestystä Helsingin seudulla. Tässä onnistuakseen kauppakamari tekee proaktiivista vaikuttamistyötä ja tarjoaa erilaisia palveluja sekä verkostoitumismahdollisuuksia yrityksille ja sidosryhmille.

Yksi palveluiden osa-alue  on yritystoimintaan keskittyvien etäkoulutusten järjestäminen KoulutusOnline-palvelun kautta. KoulutusOnlinen videoiden julkaisualustana käytetään Vimeota, josta ne sitten upotetaan palveluun KoulutusOnline-sivustolle.

KoulutusOnlinen videosisältöjen tekstittämisestä tuli ajankohtaista syksyllä 2020, kun digipalvelulain siirtymäaika umpeutui – tällöin aloitettiin myös yhteistyö Lingsoftin kanssa. 

Suunnittelimme yhdessä kokonaispalvelumallin, jossa Lingsoft hakee tekstitettävät videot suoraan Vimeosta ja tekstityksen valmistuttua myös vie valmiit tekstitystiedostot Vimeoon. Aluksi tekstitettiin 7 300 minuutin kertaerä olemassa olevia sisältöjä, minkä jälkeen uusia sisältöjä on tekstitetty jatkuvana palveluna sitä mukaa, kun niitä julkaistaan.

Tekstityksissä hyödynnetään Lingsoftin omaa puheentunnistusta ja teksitysratkaisua, jonka tuottaman esitekstityksen editoi aina kieliammattilainen. Näin voidaan varmistua siitä, että tekstitykset ovat aidosti saavutettavia ja ymmärrettäviä.

Tekstitysyhteistyö tarjoaa Kauppakamarille kustannustehokkuuden lisäksi vaivattomuutta, kun kauppakamarin työntekijöiden omaa työaikaa ei kulu tekstittämiseen tai tekstitysten hallinnointiin.

"Lingsoftin tekstityspalvelu on vaivaton avaimet käteen ratkaisu! Helpompaa ja sujuvampaa ei voisi olla."
Arja Kuitunen, tuottaja. Helsingin seudun kauppakamari.

Lue lisää tekstityspalvelustamme täältä.