Turun Eurooppa-foorumi tarkastelee unionin asemaa muuttuvassa maailmassa

Turussa 24.–26.8.2022 järjestetään Eurooppa-foorumi jo viidettä kertaa. Foorumi kokoaa jälleen politiikan kärkinimet, eri alojen asiantuntijat, järjestösektorin sekä elinkeinoelämän edustajat ja tietenkin kansalaiset keskustelemaan Euroopan ja EU:n tulevaisuudesta. 

Lingsoft toimii tänäkin vuonna Turun Eurooppa-foorumin yhteistyökumppanina tarjoamalla saavutettavuuspalveluja foorumin järjestäjille ja ohjelmatuottajille. Foorumin on tarkoitus tuoda politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua lähemmäs kansalaisia, ja parhaiten se onnistuu varmistamalla, että kaikki voivat seurata keskusteluja. Lingsoft tuottaa foorumin tallenteisiin tekstitykset, jotta keskusteluista saadaan saavutettavia. 

”Meille on tärkeää olla mukana luomassa saavutettavaa kansalaiskeskustelua ja siten tuomassa demokraattista osallistumista kaikkien ulottuville. Lingsoftille EU onkin hyvin tuttu yhteistyökumppani. Olemme vastanneet suomen ja viime vuosina myös ruotsin kielen käännöksistä lähes koko EU-jäsenyytemme ajan”, kertoo Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman.

Foorumin ohjelmaosuudet käsittelevät eurooppalaista yhteistyötä ja yhteiskunnan resilienssikykyä, EU:n globaalia roolia erityisesti taloudessa, muuttunutta ulkopoliittista tilannetta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin sekä energiakysymyksiä ja vihreää siirtymää.

”Turun Eurooppa-foorumi on kansallisen EU-keskustelumme tärkein foorumi. Harvoin on ollut oleellisempaa hetkeä keskustella Suomen EU-politiikan suunnasta sekä Euroopan tulevaisuudesta kuin nyt”, kommentoi tapahtuman puhujiin kuuluva pääministeri Sanna Marin Eurooppa-foorumin sivulla.

Tänä vuonna yleisökin pääsee paikan päälle, ja tilaisuuksia järjestetään useassa eri paikassa, joista tärkeimmät ovat Radisson Blu Marina Palace -hotelli, Turun kaupunginteatteri sekä Hansatori. Foorumin teemana on tänä vuonna Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä. Kaikkia tilaisuuksia voi seurata myös etänä verkossa.

Lingsoft on tehnyt tiivistä yhteistyötä Euroopan unionin kanssa toimimalla sen käännöskumppanina jo lähes 20 vuoden ajan. Lingsoft toimittaa käännökset suomeksi ja ruotsiksi kaikilta unionin virallisilta kieliltä sekä ylläpitää unionin säädöksistä laadittujen tiivistelmien kokoelmaa. Käännösten ansiosta eri elinten asiakirjat ovat kaikkien saatavilla omalla äidinkielellä, kun taas tiivistelmät avaavat unionin lainsäädäntöä ja päätöksentekoa helpommin lähestyttävässä, ytimekkäässä muodossa niin kansalaisille kuin vaikkapa kuntatason toimijoille ja yrityksille kaikilla virallisilla EU-kielillä.

Tutustu Turun Eurooppa-foorumin ohjelmaan täällä: https://europeforum.fi/ohjelma/.
Tutustu Lingsoftin palveluihin täällä: www.lingsoft.fi

Lisätietoja: 
Ossi Tuusvuori
Senior Advisor
Lingsoft Oy
+358 40 7608280
 

Avainsanat
Palaa uutisiin