Lingsoft® 

Kirjoittajan ja taittajan mainiot apuvälineet

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Lingsoftilla on monia ratkaisuja oikolukuun, tavutukseen, kieliopintarkistukseen ja tyylintarkistukseen. Lisäksi sanastot ja synonyymisanastot tukevat näitä ratkaisuja, ja ne voivat olla muutenkin avuksi tekstintuottajille.

Lingsoftin osaamiseen törmäät jo Microsoftin Office -tuotteiden kielentarkistuksessa. Lingsoft tuottaa Microsoftille kuuden eri kielen tarkistimet. Jos haluat vielä tarkemman, räätälöidyn tarkistimen, voit hankkia sen suoraan Lingsoftilta. Omat, jopa asiakaskohtaisesti räätälöidyt tarkistimet voimme sujuvasti istuttaa Word-ympäristöön. Adoben kirjoitus- ja taittotyökalujen käyttäjille tarjoamme lisäksi omat tarkistusohjelmansa.

Käyttötilanne – työnkulku lehtitalossa

Tiedonkulku nopeutuu jatkuvasti, ja lehtien aikataulut ovat yhä tiukempia. Laajakin julkaisu on kasattava uskomattoman lyhyessä ajassa. Niinpä myös virheiden mahdollisuus on suuri. Taitossa joudutaan usein vielä muokkaamaan jo valmista, tarkistettua tekstiä. Yhtäkkiä Adobe InDesignilla taitetussa versiossa on kuin onkin virheitä, vaikka niitä ei ollut alkuperäisessä, esimerkiksi Microsoft Wordilla kirjoitetussa ja tarkistetussa tekstissä. Kiireessä tekstin tarkistuttaminen lopuksi toimittajalla voi sekin jäädä hoitamatta.

Ratkaisu: Lingsoft Proofreader for Adobe InDesign/Incopy on kielentarkistusohjelmisto, joka toimii sekä InDesign-taitto-ohjelmassa että InCopy-tekstieditorissa. Se tarkistaa tavutuksen ja oikoluvun automaattisesti molemmissa. Tämä nopeuttaa koko tuotantoprosessia huomattavasti. Suurin osa virheistä tulee korjatuksi jo matkan varrella, ja viime hetken korjauksetkin menevät oikein, kun tukena on interaktiivinen oikoluku, joka alleviivaa kirjoitusvirheet punaisella.

  • Vältytään turhilta ja turhauttavilta tavutus- ja oikeinkirjoitusvirheiltä.
  • Lehden laatu paranee ja koko prosessi etenee sujuvammin.

Käyttötilanne - terminologian hallinta ja kielen tarkistus

Erikoislehden kuvaama liiketoiminta-alue on terminologialtaan vaikea, ja tekstiin putkahtaa usein termejä, joita halutaan välttää. Ala myös elää niin paljon, että terminologia ja nimikkeet vaihtuvat aika ajoin. Tätä kokonaisuutta on vaikea hallita.

Ratkaisu: Toimitus kerää yhteistyössä alan toimijoiden kanssa ne termit ja fraasit, joita halutaan välttää. Yhteistyössä sovitaan, mitä termejä ja fraaseja halutaan käyttää niiden sijaan. Tämän tyylioppaan pohjalta asiakkaalle tehdään räätälöity kielentarkistin, joka voidaan asentaa Microsoft Wordiin tai joka voidaan asettaa toimimaan asiakkaan verkossa. Lingsoft ylläpitää yhdessä toimituksen kanssa sekä tyyliopasta, terminologiaa että niihin perustuvaa tarkistinta.

  • Turhat virheet tekstissä vähenevät huomattavasti.
  • Termien ja nimikkeiden käyttö vakiintuu.
  • Sekaannukset vältetään, työ tehostuu ja lehden maine asiantuntevana ja tarkkana julkaisuna sen kuin kasvaa.

Käyttötilanne – suomenruotsin ja ruotsinruotsin erot

Suomenruotsalainen lehti seuraa tiiviisti ruotsalaista lehdistöä ja hyödyntää myös ruotsalaista materiaalia päivittäisessä työssään. Samoin kirjeenvaihto suomalaisten ja ruotsalaisten toimittajien kesken on vilkasta. Ruotsin kielen suomalaisessa ja ruotsalaisessa versiossa on kuitenkin eroja, jotka joskus aiheuttavat tahattomia ongelmatilanteita ja väärinymmärtämistä. Sanojen ja termien vertaaminen ja tarkistaminen puolin ja toisin on työlästä, ja se vie toimittajien kallista aikaa.

Ratkaisu: Lingsoft Svefix on automaattinen suomenruotsin ja ruotsinruotsin välinen kielentarkistin. Se toimii näppärästi aivan kuten Microsoft Wordin oma ruotsin kielen tarkistin, mutta se ottaa huomioon suomenruotsin ja ruotsinruotsin eroavaisuudet. Käyttämällä helposti asennettavaa Svefixiä varmistetaan se, että viesti ymmärretään oikein lahden molemmin puolin. Samalla vältytään myös tahattomalta huumorilta.

Takaisin | Seuraava >>>

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.