Lingsoftin Mikael Agricola tunnissa -sanasto ja Agricola -mobiilipeli näkyvästi esillä Turun Kirjamessuilla

Agricola-teema ja lokakuun lopulla virallisesti käynnistyvä Reformaation merkkivuosi ovat keskeisesti esillä Turun Kirjamessuilla 30.9.–2.10.2016. Messuilla Lingsoft julkaisee yhdessä Mikael Agricola seuran kanssa uudistetun painoksen Roope Lipastin asiantuntijoiden tuella kirjoittamasta Agricola tunnissa – Agricolaa a:sta ö:hön One-Hour Words -sanastosta. Sanasto ilmestyi ensimmäisen kerran Agricolan juhlavuonna 2007.

Sanasto, jonka painettua versiota jaetaan messuilla ilmaiseksi, on myös kytketty Turku GameLabin Turun Kirjamessuille toteuttamaan Agricola-messupeliin. Sen avulla messuyleisöä pyritään kannustamaan tutustumaan messualueeseen peliteknologisin keinoin. Mobiilisovelluksen mahdollistamat pelitehtävät ja tietovisat avaavat ovet uusille oivalluksille ja johdattelevat aiheeseen entistä syvemmin.

Pelillistämistä ja lisättyä todellisuutta hyödyntäen pyritään tarjoamaan uudenlaisia wow-kokemuksia ja elävöittämään esimerkiksi tämän kaltaisia messutapahtumia, toteaa Pekka Qvist Turun AMK:n ja Turun yliopiston pelilaboratoriosta Turku GameLabista.

Messupelissä liikutaan Turun Mikael -hahmon opastuksella ympäri messualuetta. Käytännössä pelaajat keräävät ja skannaavat peliin liittyviä kuva-aiheita Mikael Agricola teemaisista postikorteista, joita on saatavilla pelin eri kohteissa.

Lisäksi peli tarjoaa messukävijöille Lingsoft Oy:n One-Hour Words (OHW) sanaston avulla Agricola-aiheista tietoutta. Sanaston tietojyväsiä on poimittu pelaajalle myös pelin sisältämien erilaisten minipelien ja tietovisojen palkinnoiksi. 

– Laajan Agricola-aiheisen OHW-sanaston avulla messukävijät pääsevät asiaan sisälle helposti, ja uusille oivalluksille annetaan mahdollisuus, toteaa Ossi Tuusvuori Lingsoft Oy:stä.

Messuilla voi myös törmätä ihka elävään maisteri Mikael Agricolaan (Niilo Rantala), joka ajan hengen mukaisesti pelaa hänkin kännykällään mobiilipeliä. Mikael Agricola seura on mukana messuilla (osasto A20).

Turun Kirjamessuilla pelattavissa oleva, Turku GameLabin kehittämä Mikael Agricola 
-aiheinen messupeli on toteutettu yhteistyössä Turun Messukeskuksen ja Lingsoft Oy:n kanssa Tekes-rahoitteisessa Fast WOW Boosting SME Business -projektissa. Se on osa lokakuun lopulla käynnistyvän Reformaation merkkivuoden monipuolista ohjelma- ja tapahtumatarjontaa Turussa ja Turun Kirjamessuilla.

Lisätietoja:
- Senior Advisor Ossi Tuusvuori, Lingsoft Oy, +358 40 7608280, ossi.tuusvuori@lingsoft.fi