Lingsoftille kolme merkittävää Euroopan parlamentin käännössopimusta

Lingsoft Language Services Oy on voittanut Euroopan parlamentin suomen ja ruotsin käännöspalveluiden pääsopimukset ja toissijaisen sopimuksen tanskan käännöspalveluiden toimittamisesta. Sopimusten arvo on yli 10 miljoonaa euroa.

Euroopan parlamentin kanssa solmittujen sopimusten puitteissa Lingsoft toimittaa Euroopan parlamentin hallinnollisten asiakirjojen käännökset suomeen ja ruotsiin. Toissijaisen sopimuksen puitteissa Lingsoft toimii tarvittaessa myös Euroopan parlamentin tanskan kielen toimittajana. Viisivuotiset sopimukset astuvat voimaan 1.1.2020 ja niiden arvo on yhteensä yli 10 miljoonaa euroa.

Lingsoft on toimittanut suomen kielen käännöspalveluja Euroopan parlamentille jo vuodesta 1995. Ruotsin kielen ensisijaisena puitesopimustoimittajana Lingsoft on toiminut vuodesta 2016. Uusien sopimusten myötä yritys jatkaa pitkää uraansa merkittävänä EU-käännösten toimittajana. 

Voitetut puitesopimukset ovat meille tärkeitä. Olemme vuosien varrella panostaneet merkittävästi Euroopan unionin tekstien substanssiosaamiseen, prosessien automatisointiin ja asiakaspalveluun. Olemme todella iloisia, että saamme jatkaa yhteistyötä Euroopan parlamentin kanssa. Sopimukset luovat työpaikkoja Lingsoftissa. Ne tuovat myös töitä laajalle ja osaavalle kääntäjäverkostollemme. Viisivuotinen sopimus antaa hienon mahdollisuuden jatkaa käännösteknologian ja palveluprosessien kehittämistä edelleen ja näin tuottaa laadukkaita käännöspalveluja Euroopan parlamentille”, kertoo Lingsoftin palvelujohtaja Riikka Heikkilä.

Uusien sopimusten puitteissa Lingsoft jatkaa käännösten toimittamista myös Euroopan talous- ja sosiaalikomitealle, Euroopan alueiden komitealle sekä Euroopan tilintarkastustuomioistuimelle. Lingsoftilla on lisäksi useita puitesopimuksia CdT:n, eli Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen kanssa, sekä käännössopimus Euroopan komission sekä Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskus Cedefopin kanssa. 

Lisätietoja: Riikka Heikkilä, palvelujohtaja, riikka.heikkila@lingsoft.fi, p. +358 50 350 4508