Lingsoft voitti innovaatiokilpailun: tavoitteena saavutettavat verkkolähetykset puheteknologian avulla

Videosisältöjen ja suorien verkkolähetysten määrä on digitalisaation myötä kasvanut räjähdysmäisesti. Audiovisuaaliset sisällöt eivät kuitenkaan ole tasapuolisesti kaikkien katsojien ulottuvilla ilman tekstitystä tai muita saavutettavuusratkaisuja. Ruotsin posti- ja telehallitus, PTS, palkitsi Lingsoftin 15. innovaatiokilpailussaan. Tavoitteenamme on luoda entistäkin parempia ja saavutettavampia katsojakokemuksia kieliteknologioiden avulla.

Ruotsin posti- ja telehallitus (Post- och telestyrelsen, PTS) järjestää vuosittain innovaatiokilpailun, jonka tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehittämään kaikkien kansalaisten arkea parantavia digitaalisia ratkaisuja ja palveluja. Kilpailu järjestettiin nyt jo 15. kertaa, ja sen teemana olivat puheteknologia-avusteiset viestinnän ja vuorovaikutuksen ratkaisut - “keskusteleva käyttöliittymä kaikille”, toimintakyvystä tai -rajoitteista riippumatta.

Innovaatiokilpailuun osallistui 84 yritystä tai organisaatiota, joista 14 pääsi kehittämään prototyyppiratkaisua. Prototyyppivaiheen perusteella PTS valitsi seitsemän voittajahanketta, joiden toteuttamista se tukee yhteensä noin 19 miljoonan kruunun (lähes kahden miljoonan euron) rahoituksella. Lingsoftin ratkaisu on yksi voittajista.

Lingsoft luo projektissa ratkaisun saavutettavien verkkolähetysten ja videosisältöjen tuottamiseen ja välittämiseen, olipa kyse webinaareista tai vaalikeskusteluista. Kehitettävä pilvipalvelu tarjoaa katsojalle videostreamin lisäksi automaattisen tekstityksen ja lisätietoa avainkäsitteistä helppokäyttöisen käyttöliittymän kautta. Palvelun taustalla hyödynnetään automaattista puheentunnistusta ja Lingsoftin tekstianalytiikan ratkaisuja, mutta kehittämisen keskiössä on käyttäjäkokemus ja saavutettavuus: digitaalisen sisällön tuominen kaikkien katsojien ulottuville.

Lingsoftin asiakaskokemusjohtaja Maria Leinonen on innoissaan innovaatiokilpailun voitosta: "Tavoitteemme ovat korkealla: haluamme tuoda uusia, innovatiivisia palveluja kaikkien käyttäjien ulottuville ja luoda näin entistäkin yhdenvertaisempaa digitaalista yhteiskuntaa. Tämä projekti täydentää upeasti Lingsoftin saavutettavuusratkaisujen tarjoomaa ja vahvistaa asemaamme pohjoismaisella kielipalvelumarkkinalla."

Lisätietoja Lingsoftin projektista antaa:
Michael Stormbom, avainasiakaspäällikkö, projektin omistaja, michael.stormbom@lingsoft.fi

Lisätietoja PTS:n 15. innovaatiokilpailusta on PTS:n sivuilla:
https://www.pts.se/innovation15

Projektet stöds av PTS tävling "Innovation för alla"

Palaa uutisiin