Lingsoft on julkaissut omat pohjoismaiset NLP-työkalunsa European Language Grid (ELG) -verkostoon eli eurooppalaiseen kieliverkostoon

ELG-alustan tavoitteena on olla eurooppalaisen kieliteknologian ensisijainen alusta ja helppo tapa integroida kieliteknologia muihin ratkaisuihin. ELG-verkosto tarjoaa mahdollisuuden käyttää satoja kaupallisia ja ei-kaupallisia kieliteknologioita, jotka kattavat kaikki eurooppalaiset kielet. Mukana on työkaluja ja palveluita sekä datajoukkoja ja muita resursseja.

ELG-verkosto edistää yhteentoimivuutta tarjoamalla standardoidun ja yhdenmukaisen tavan käyttää eurooppalaista kieliteknologiaa. Lisäksi se luo ekosysteemin kaupallisille ja ei-kaupallisille eurooppalaisille kieliteknologian tarjoajille, kehittäjille, tutkijoille ja asiakkaille.

Voidaankin sanoa, että ELG-verkosto edistää monikielisiä digitaalisia sisämarkkinoita, joista syntyy kukoistava eurooppalainen kieliteknologiayhteisö, jonka kautta syntyy uusia työpaikkoja, markkinoita ja mahdollisuuksia.

Kaikille avoimilla ehdotuspyynnöillä tuettiin taloudellisesti pilottihanketta, jolla osoitettiin eurooppalaisen kieliverkoston hyödyllisyys alustana sekä eurooppalaisena hankkeena ja aloitteena. Lingsoft vastasi ensimmäiseen avoimeen ehdotuspyyntöön. Jatkoarviointiin hyväksyttiin yhteensä 110 hanke-ehdotusta, ja Lingsoft oli yksi kymmenestä rahoituksen saaneesta hankkeesta.

Tavoitteenamme on saada kaikki teksti- ja puhepohjaiset kieliteknologiaratkaisumme ELG-verkostoon. Lingsoft on ylpeä osallistumisestaan tähän eurooppalaiseen aloitteeseen. Haluamme tukea eurooppalaisen kieliteknologian ekosysteemin luomista.

Kaikki Lingsoftin tällä hetkellä saatavilla olevat työkalut on lueteltu täällä: https://live.european-language-grid.eu/catalogue/search/Lingsoft?resource_type__term=Tool/Service

https://www.european-language.grid.eu/ 

Avainsanat
Palaa uutisiin