Lingsoft juhlii Euroopan kielten päivää

Lingsoft juhlii Euroopan kielten päivää monikielisyyden ja kielellisen saavutettavuuden merkeissä. Selkeä kieli sekä monikielinen ja monikanavainen viestintä tuovat digitaaliset palvelut kaikkien käyttäjien ulottuville, olipa kyse omista terveystiedoista, TV-ohjelmista tai EU-lainsäädännöstä.

Lingsoft on tänäkin vuonna mukana järjestämässä Euroopan kielten päivän tapahtumaa, jota vietetään Turun pääkirjaston Studiossa keskiviikkona 26.9.2018. Tapahtuma on tarkoitettu koululaisille, opettajille, kielten opiskelijoille ja kaikille kielistä innostuneille ja kiinnostuneille.

Kielten päivän motto on tänä vuonna Kielestä kiinni – Fast i språket – Die gerettete Zunge, ja kantavina teemoina ovat monikielisyys ja kielten opiskelun uudet tuulet. Erityisesti esillä ovat saksan kieli ja Itävalta, joka toimii loppuvuoden ajan EU:n puheenjohtajamaana. Myös Itävallan suurlähettiläs Maximilian Hennig juhlii Euroopan kielten päivää Turussa. 

Iltapäivällä kielten päivän ohjelmassa on klo 15–17 luentosikermä, joka tarjoaa kiinnostavia näkökulmia niin kielten oppimiseen, koulujen monikieliseen arkeen kuin kansainväliseen työnhakuunkin. Lingsoft nostaa esiin digitaalisten palvelujen kielellisen saavutettavuuden. Lingsoftin asiakaskokemusjohtaja Maria Leinonen avaa pääkirjaston iltapäivän puheenvuorossaan sitä, miten selkeä kieli sekä monikielinen ja monikanavainen viestintä tuovat digitaaliset palvelut kaikkien käyttäjien ulottuville, olipa kyse omista terveystiedoista, TV-ohjelmista tai EU-lainsäädännöstä. Digi ei siis ole kielestä kiinni! 

Tutustu kielten päivän ohjelmaan:
https://www.varsinais-suomi.fi/fi/europedirect/ajankohtaista

Seuraa kielten päivän tapahtumia Twitterissä: 
#kielipäivä2018
#språkdagen2018
#EDLangs
#EuropeForCulture
#eu2018at 
@Lingsoft

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Euroopan kielellistä ja kulttuurillista monimuotoisuutta!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Europe Direct Varsinais-Suomi, Turun kaupunginkirjasto, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Itävallan suurlähetystö, Varsinais-Suomen TE-toimisto/EURES-palvelut, Luckan, Lingsoft Oy, Schuman-seura ry, Turun suomenkielinen työväenopisto, SKTL – Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ry, Turun seudun kieltenopettajat ry / SUKOL.