Lingsoft® 

Lingsoft mukana Euroopan kielten päivän Suomen päätapahtumassa Turussa perjantaina 25. syyskuuta

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Helsinki 21. syyskuuta 2015

Tänäkin vuonna vietetään jälleen vuotuista Euroopan kielten päivää, joka järjestetään maanosan kielellisen monimuotoisuuden kunniaksi.

Euroopan kielten päivää (varsinainen teemapäivä 26.9.) vietetään tänä vuonna jo neljättätoista kertaa ympäri Eurooppaa. Erilaiset kulttuurit ja kielet ovat EU:n rikkaus, ja päivän tarkoituksena onkin rohkaista kaikkia opiskelemaan muiden maiden kieliä ja käyttämään niitä.

Turussa kielten päivää juhlistetaan perjantaina 25.9. koko päivän (klo 11–18) tapahtumalla, jonka aikana muun muassa pidetään kielikahviloita (monikielisiä kielikylpyjä koululaisryhmille), pelaillaan kieliaiheisia digitaalisia tietokilpailupelejä ja tutustutaan puheentunnistukseen ja tv-tekstittämiseen. Lisäksi kokeillaan taiteellisen ilmaisun ja liikkeen hyödyntämistä kielten opiskelussa ja sukelletaan ihmeelliseen selfie-maailmaan Benjaminin seurassa ja säestyksellä. Lingsoft on mukana yhtenä tapahtuman järjestäjistä ja esittelee omalla osastollaan tv-ohjelmien tekstittämistä puheentunnistuksen avulla.

Päivän aikana keskustellaan myös yleisesti monikielisyydestä ja kielitaidon merkityksestä liiketoiminnan kannalta.

Euroopan neuvosto järjesti Euroopan kielten päivän ensimmäisen kerran vuonna 2001 osana Euroopan kielten teemavuotta. Euroopan komissio ja Euroopan neuvoston Euroopan nykykielten keskus osallistuvat aktiivisesti kieliin liittyvien tapahtumien järjestämiseen kyseisenä päivänä ja sen tienoilla.

Euroopan kielten päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta Euroopassa käytetyistä kielistä sekä edistää kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta ja elinikäistä kieltenoppimista. Euroopan unionissa on 24 virallista kieltä, noin 60 alue- ja vähemmistökieltä sekä yli 175 erilaista maahanmuuttajien kieltä.

Vähintään puolet maailman väestöstä on kaksi- tai monikielisiä eli he puhuvat tai ymmärtävät kahta tai useampaa kieltä. Euroopan komissio on sitoutunut kehittämään kielten oppimista koskevaa politiikkaa eri puolilla Eurooppaa, sillä komission tavoitteena on parantaa Euroopan kielitaitotilannetta erityisesti opettamalla vähintään kahta vierasta kieltä hyvin varhaisesta iästä lähtien.

Kielten päivän sosiaalisen median aihetunniste Suomessa on #kielipäivä2015.

Turun tapahtuman ohjelma Facebookissa.

Lingsoft Oy on kansainvälinen täyden palvelun kielitalo. Se toimittaa
asiakkailleen palveluita ja ratkaisuja, esimerkiksi käännöksiä ja sanastoja, kirjoittajan ja lukijan työkaluja, hakupalveluita, tekstinlouhintaa, opetussovelluksia ja puheohjattuja palveluita sekä e-kirjoja. Mm. Microsoft Office -tuoteperheen seitsemän kielen tarkistimet tulevat Lingsoftilta. Lingsoftin tuotteet toimivat kaikissa yleisissä käyttöympäristöissä ja ohjelmistoissa. Ratkaisut perustuvat Lingsoftin itse kehittämään, maailmalla jo standardin aseman saavuttaneeseen kielen rakenneanalyysiin.
www.lingsoft.fi

OHJELMA


Digistudiossa Lingsoft esittelee tv-ohjelmien tekstittämistä puheentunnistuksen avulla.

11–14
Kielikahvila, Indiskan tyhjä liiketila Hansatorin yläpuolella
11–16
Muut pisteet, Kultatalon tyhjät liiketilat
DIGISTUDIO
- Turku Game Labin digitaalinen EU-kieliin liittyvä tietovisa, palkintoja luvassa
- Kokeile tv-ohjelman tekstittämistä suomeksi!
- Lingsoft: Lingsoftin osastolla tekstitetään tv-ohjelmia puheentunnistuksen avulla. Tervetuloa kokeilemaan!
KAHOOT-mobiilitietovisa Euroopan maihin liittyen, palkintoja luvassa

HANSATORILLA


11–14
TALK – taidetta ja liikettä kielten opiskelussa, Liisa Taimen ”Liike ja taide ovat meidän mottomme, toiminnallisuus ja ennen kaikkea se, että oppiminen tapahtuu tekemällä, koko kehon voimin, ei mieltä ja kehoa erottamalla.”
14.15
Benjamin, akustinen keikka
16–18
Keskustelua kielistä ja kielten opiskelusta juontaja Lassi Lähteenmäen johdolla
16.00
Opetushallituksen edustaja
Mikael Reiman, Euroopan komission Suomen-edustusto
Aart de Heer, kirjastopalvelujohtaja, Turun kaupunki
17.00
Laulua kitaran säestyksellä espanjaksi ja ruotsiksi, Kristina Raiko
17.20
Kielitaidon merkitys yritykselle ja työntekijöille
Sykes Finland Oy, Jon Carne, Quality Lead ja Lasse Olesen, IT Support Technician
DSV Road Oy, Kai Kajala, Division Director EURES-palvelut, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Maritta Mikkola ja Tomi Puranen

Hansan kielten päivän ohjelmaa ovat toteuttamassa Euroopan komission käännöstoimen pääosasto, Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry, Europe Direct Varsinais-Suomi, Schuman-seura, Turun seudun kieltenopettajat ry, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun kaupunginkirjasto, Turun suomenkielinen työväenopisto, Åbo svenska arbetarinstitut, Turun kesäyliopisto, Varsinais-Suomen TE-toimiston EURES–työnvälityspalvelut, Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak ja SKTL.

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.