Lingsoft® 

Lingsoft ja TEMIS yhteistyöhön tekstinlouhintaratkaisujen alalla

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

10.5.2005 – Suomalainen Lingsoft Oy ja ranskalainen TEMIS S.A. ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan TEMIS integroi Lingsoftin kielityökaluja tuotteisiinsa ja Lingsoft alkaa edustaa yksinoikeudella TEMISin tekstinlouhintatuotteita Pohjoismaissa.

Lingsoft lisää älykkyyttä tekstityökaluihinsa, TEMIS laajentaa kielivalikoimaansa

TEMIS-yhteistyön kautta Lingsoft voi nyt tarjota asiakkailleen hyvinkin vaativia ja laajoja ratkaisuja tekstimassojen analysointiin ja järjestämiseen. Lisäksi Lingsoftilla on tarjolla oma luokitusohjelmistonsa.

Lingsoft Oy toimittaa TEMISille kielityökaluja suomen, ruotsin, norjan bokmålin ja tanskan sanaluokkien monitulkintaisuuden poistamiseen, lauserajojen määrittämiseen ja syntaktiseen analyysiin.

Lingsoft kehittää ja markkinoi myös räätälöityjä Skill Cartridge -komponentteja ja tiedonlouhintasääntöjä käyttämällä TEMISin Skill Cartridge Studio -työkalua.

Lingsoft Oy:n kehitysjohtaja Simo Vihjanen: "TEMIS-yhteistyö on tärkeä askel Lingsoftin strategiassa, jolla pyritään tuomaan erilaisiin tekstisovelluksiin lisää älykkyyttä Lingsoftin kielityökalujen avulla."

TEMISin työkalut nyt saatavissa 16 kielellä

Lingsoftin kielityökalujen integroidaan TEMISin tuotteisiin vuoden 2005 ensimmäisen puoliskon kuluessa, jonka jälkeen tekstinlouhintatuotteita on tarjolla kaikkiaan jo 16 kielelle.

TEMISin monikieliset tekstinlouhintaratkaisut ovat:
Insight Discoverer Extractor - tiedonetsintäpalvelin
Insight Discoverer Categorizer - luokittelupalvelin
Insight Discoverer Clusterer - ryvästinpalvelin
Skill Cartridges, erikoisalojen tiedonhaun mahdollistavat säännöt
XTS, terminologiatyökalupaketti.

Lingsoft Oy

Vuonna 1986 perustettu Lingsoft Oy on kolme yritystä yhdessä: käännös- ja kielitoimisto PasaNet, kieli- ja puheteknologiayritys Lingsoft ja e-kirjastojärjestelmiä sekä e-kirjoja tuottava Ellibs Finland. Lisäksi yritys omistaa noin kolmanneksen kuvakepohjaisia, multimodaalisia mobiilikäyttöliittymiä tuottavasta Imagetalk Oy:stä. Lingsoftin teknologiaa on sovellettu Länsi-Euroopan kieliin. Pääpaino on englannin, saksan, ruotsin, norjan, tanskan ja suomen kielessä. Yrityksen teknologia, asiantuntemus ja palvelut ovat sovellettavissa kuitenkin lähes mihin tahansa kieleen.

Lingsoftilla on laaja valikoima tuotteita: yksityisille käyttäjille tarkoitettuja työkaluja, kuten sähköisiä sanakirjoja ja oikolukuohjelmia, ja yrityksille tarkoitettuja palveluja, kuten luettelointiin ja hakuun liittyviä tukipalveluja ja puheentunnistukseen liittyvät palveluja." Lingsoftin tarkistustyökalut on valittu suomen-, ruotsin-, norjan-, tanskan- ja saksankielisiin Microsoft Office -paketteihin. Lingsoftin kieliteknologiaa hyödyntävät nykyään useimmat PC:n käyttäjät edellä mainittuja kieliä puhuvissa maissa. Lingsoft jatkaa laadukkaiden kieliohjelmistoratkaisujen kehittämistä.

TEMIS S.A.

TEMIS, Euroopan johtava tekstinlouhinta-alan yritys, kehittää ja markkinoi tekstinlouhintaan liittyviä ohjelmistoratkaisuja. Niiden avulla voidaan optimoida tiedonkäsittelyä muuttamalla juokseva teksti dataksi, jota puolestaan voidaan analysoida tiedonetsintää tai asiakirjojen automaattista luokittelua varten.

TEMIS on perustettu syyskuussa 2000, ja sillä on tällä hetkellä tytäryhtiöitä tai toimistoja Ranskassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa ja yhteistyökumppaneita muualla Euroopassa. Heinäkuussa 2003 TEMIS hankki Xerox Corporationin yhdeksän henkilöä työllistävän lingvististen tuotteiden yksikön, joka kehittää ja markkinoi XeLDA®- ja XTS-ohjelmistotuotteita. TEMISin innovatiivinen teknologia on alusta saakka kiinnostanut suuria yrityksiä ja yritysryhmiä (Bertelsmann, Hachette Filipacchi Medias, EADS CRC, Novartis, IPSEN, Renault, PSA Peugeot-Citroën, TIM-Telecom Italia Mobile, Total jne.).

Lisätietoja antavat:

Lingsoft Oy:
Simo Vihjanen
Kehitysjohtaja
+358 2 279 3300

TEMIS:
Cyril Chantrier
Strategic Partners Director
+33 (0)4 76 61 51 83

Martine Falhon
Corporate Communications
+33 (0)4 76 61 51 79

© 2005 Lingsoft Oy

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.