Lingsoft® 

Lingsoft koulutti parlamentin istuntoselostusten kääntäjiä

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Lingsoft järjesti Turussa 12.12.2008 koulutustilaisuuden Euroopan parlamentin istuntoselostusten kääntämisestä. Koulutuksessa Lingsoftin istuntoselostuksiin erikoistuneet ja erikoistuvat kääntäjät päivittivät tietouttaan Euroopan parlamentin täysistuntotyöskentelystä sekä perehtyivät istuntoselostuskäännösten erityispiirteisiin.Koulutuspäivään osallistui 25 kääntäjää sekä yhdeksän Lingsoftin työntekijää. Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman avasi koulutustilaisuuden ja kertoi yrityksen taustoista ja toimintaperiaatteista. EU-käännösprojekteista vastaava vanhempi projektipäällikkö Riikka Mäkinen esitteli kääntäjille uusia teknologisia ratkaisuja, joita Lingsoftissa käytetään EU-käännösprojektien toteuttamiseen.

Lingsoftin asiakkuuspäällikkö Katriina Pulli esitteli tammikuussa markkinoille tulevan Lingsoftin EU-kielentarkistimen ja kertoi, miten tarkistin voi helpottaa EU-kääntäjän työtä.

Freelancekääntäjä ja konferenssitulkki Paula Trentecuisse kertoi Euroopan parlamentin täysistuntotyöskentelystä ja kielipolitiikasta. Paula Trentecuisse esitti yleisiä huomioita istuntoselostuksista sekä tutustutti yksityiskohtaisesti niiden kääntämiseen esimerkkitapausten avulla. Hän myös opasti kääntäjiä tiedonhaussa ja painotti sujuvan suomen kielen merkitystä.

Koulutuspäivän aikana osallistujat keskustelivat vilkkaasti EU-tekstien erityispiirteistä ja vertailivat kokemuksiaan niiden kääntämisestä. Kaikki osallistujat saivat mukaansa Lingsoftin julkaiseman EU-kielen käsikirjan sekä painettuna kirjana että e-kirjana.

Koulutuspäivän päätteeksi Lingsoft tarjosi käännöstoimittajilleen glögit ja esitteli Linnankadun remontoituja toimitilojaan. Lingsoft järjestää vastaavia koulutuksia käännöstoimittajilleen myös jatkossa. Koulutukset ovat osa ensi vuonna käynnistettävää Lingsoft-kumppanuusohjelmaa.

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.