Miksi käännökset kannattaa tilata käännöstoimistolta?

kääntäjä työskentelee tietokoneen ja papereiden ääressä

Käännökset olisi houkuttelevaa teettää oman yrityksen sisällä kustannusten hillitsemiseksi, etenkin jos yrityksestä löytyy kielitaitoisia ihmisiä. On hyvä kuitenkin muistaa, että sisäisesti tuotettu käännös maksaa siihen käytetyn työajan verran. Lisäksi käännöstyö saattaa pidättää työntekijöitä tekemästä omaa ydintehtäväänsä. Kokosimme tähän blogipostaukseen hyviä syitä käyttää käännöstoimiston palveluita.

1. Laadukas monikielinen viestintä ja dokumentaatio. Kääntäminen on monimuotoinen ja asiantuntijuutta vaativa prosessi. Hyvä tai natiivitasonkaan kielitaito yksin ei tee kenestäkään kääntäjää, sillä käännöstyöhön kuuluu muun muassa erilaisten kieli- ja kulttuurivaikuttimien huomiointia, kummankin kielen sisäisen logiikan tuntemusta (kuten idiomit, lauserakenteet, kielikuvat, symbolit ym.), kontekstien hahmottamista ja tulkintaa. 

Virheetön ja ammattimaisesti tehty käännös antaa hyvän kuvan yrityksestä, sen palveluista ja tuotteista. Hyvä käännös on tärkeä osa luotettavaa, asiakaslähtöistä viestintää ja tavoittaa uusia asiakkaita.
 

2. Teknologioiden hyödyntäminen. Käännöstoimistoilla on käytössään nykyaikaisia käännösvälineitä, kuten käännösmuisti- ja terminhallintatyökalut. Niiden ansiosta asiakas saa käännökset nopeammin, kustannustehokkaammin ja laadukkaammin. Lopputulos on yhtenäinen ja asiakas voi olla varma, että käännökset toimitetaan luvatussa aikataulussa. 
 

3. Erikoisalaosaaminen ja joustavuus. Käännöstoimisto valitsee verkostonsa kääntäjät huolellisesti, ja he ovat aina koulutettuja ammattilaisia. Asiakkaan erikoisalaan perehtynyt kääntäjä pystyy tuottamaan virheettömiä ja kohdekielellään luontevia käännöksiä asiakkaan tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti. 

Toimiston laajaan verkostoon kuuluu eri aloihin erikoistuneita kääntäjiä, joten erikoisalojen käännökset saa kätevästi yhdestä paikasta. Toimisto pystyy myös reagoimaan nopeasti kiireellisiin tilauksiin, sillä käännöstoimistosta löytyy enemmän tekijöitä ja joustavuutta. 
 

4. Keskittämisen edut. Kun käännöstarpeet ovat jatkuvia tai toistuvia, käännöstyöt kannattaa keskittää yhdelle toimittajalle. Käännöstoimisto on verkostonsa laajuuden ja tehokkaan koordinaationsa ansiosta erittäin luotettava kumppani: käännökset pysyvät korkealuokkaisina ja yrityksen tyylin mukaisina. Käännöspalveluiden keskittäminen parantaa yrityksen monikielistä viestintää ja edistää yrityksen menestymistä kansainvälisillä markkinoilla.
 

Avainsanat
Back to blog