TWITTER HAKEE KASVUA SISÄLTÖNSÄ YMMÄRTÄMISESTÄ

Lingsoft World Watch – Timo Tarmio

Understanding Content Is Key to Twitter Inc's Growth
Motley Fool 27.7.2015

Mothley Foolin Adam Levy lukee Twitterin rekryilmoituksia ja valottaa niiden kautta sosiaalisen median haasteita. Parhaillaan rakennetaan Twitterin twiittien teksti-, kuvasisällön ymmärtämiseen tähtäävää teknologiaa ja tekoälyä. Tavoitteena on sisällön ymmärtäminen, korvamerkintä ja hallitseminen eli käyttäjän kannalta relevantin kommunikaation aikaisempaa tehokkaampi kohdentaminen ja löydettävyys.

“Now, Cortex's efforts are focused on improving the company's ad system through deep-learning algorithms, but the details of a recent job listing indicate the company plans to expand well beyond analyzing the content of ads, and targeting them to users. Twitter is looking to hire an architecture engineer to build the backbone of a learning system that can understand the content users are posting”, Levy kirjoittaa.

Haasteena ei ole, kuinka ymmärtää twiittien vaan myös kuvien, videoiden, musiikin ja linkkien sisältö.

Twitter ei ole yksin liikkeellä. Facebook tekee samaa työtä, ja Google tunnetaan kieleen perustuvan digitaalisen sisällön tunnistamisen suurimpana osaajana (NSA:n jälkeen...). Googlen äskeinen organisaatiouudistus ja nimivalinta (”Alphabet”) alleviivaa sekin yrityksen kieliteknologista omakuvaa. Myös vanha media etsii kieliratkaisuista uutta tulovirtaa. Lukijan ja käyttöintressin kannalta relevantin sisällön löytäminen on yhtä lailla oleellista siellä kuin somen datameressä.

LUE: Understanding Content Is Key to Twitter Inc's Growth