Lingsoft voitti sopimuksen EU:n lainsäädäntötiivistelmien kirjoittamisesta ja kääntämisestä

Lingsoft voitti sopimuksen EU:n lainsäädäntötiivistelmien kirjoittamisesta ja kääntämisestä

Lingsoft on voittanut Euroopan unionin julkaisutoimiston kilpailutuksen, jonka kohteena oli EU:n lainsäädännöstä laadittavien tiivistelmien kirjoittaminen, kääntäminen 23 kielelle sekä tiivistelmäkokoelman ylläpito. Palveluun sisältyy lisäksi EU:n lainsäädännön kehityksen sekä EU:n tuomioistuimen päätösten seuranta.

Lainsäädäntötiivistelmät ovat Euroopan unionin toimielinten yhteinen hanke, jota julkaisutoimisto hallinnoi. Tiivistelmien tavoitteena on esitellä EU:n keskeistä lainsäädäntöä, politiikkaa ja toimintaa lyhyesti ja yleistajuisesti suurelle yleisölle. Tiivistelmäkokoelma julkaistaan EU:n lainsäädäntöportaalissa Eur-Lexissä osoitteessa http://eur-lex.europa.eu/browse/summaries.html.

Lingsoftille sopimus tarkoittaa pitkän EU-yhteistyön tiivistymistä ja laajentumista entisestään. ”Olemme toimittaneet EU:n eri toimielimille käännöspalveluja jo lähes 20 vuoden ajan. Uuden sopimuksen myötä pääsemme hyödyntämään sekä vankkaa kielipalveluosaamistamme että kieliteknologiapalvelujamme, kuten mediaseurannan, haun ja löytämisen ratkaisuja sekä kirjoittajan laatutyökaluja. Tavoitteenamme on myös luoda uudenlainen alusta ja ekosysteemi asiantuntijatyölle. Meillä on siis monta hyvää syytä olla innoissamme tästä sopimuksesta!” sanoo Lingsoftin operatiivinen johtaja Maria Leinonen.

Sopimuksen kesto on 51 kuukautta, ja sen arvo on noin 4,6 miljoonaa euroa. Lingsoft toimittaa palvelut yhteistyössä viiden eurooppalaisen alihankkijayrityksen kanssa.

 

Lingsoft on Suomen ja Pohjois-Euroopan johtava kielipalvelujen ja kieliteknologiaratkaisujen toimittaja. Yritys tarjoaa kattavasti sekä puhutun että kirjoitetun kielen analyysiin, käsittelyyn ja hallintaan liittyviä palveluja ja ratkaisuja, kuten käännöksiä, ohjelmatekstitystä ja tekstinkäsittelypalveluja, haku- ja löydettävyyspalveluja sekä kirjoittajan ja lukijan työkaluja. Lingsoftin kielenhallintapalvelut perustuvat yrityksen omiin, maailmalla standardin aseman saavuttaneisiin lause- ja sana-analyysiteknologioihin.

Euroopan unionin julkaisutoimisto on toimielinten yhteinen toimisto, jonka tehtävänä on julkaista Euroopan unionin toimielinten julkaisuja. Julkaisutoimiston tärkeimpiin toimiin kuuluu säädöstekstien ja muun aineiston julkaiseminen sähköisessä tai painetussa muodossa. Julkaisutoimisto ylläpitää monia sivustoja, joiden kautta EU-maiden kansalaiset, viranomaiset ja liikeyritykset pääsevät sähköisesti käyttämään EU:n julkaisemia virallisia tietolähteitä, joita ovat mm. EUR-Lex, EU:n avoimen datan portaali, EU Bookshop ja TED (Tenders Electronic Daily).

 

Lisätietoja:

Lingsoft Language Services Oy – Maria Leinonen, operatiivinen johtaja
+358 40 5465 717

Back to news