Lingsoft® 

Patentti- ja rekisterihallitukselle uusi nimitutkimusjärjestelmä Lingsoftin teknologialla

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Turku 17.8.2009 – Patentti- ja rekisterihallitus on tilannut CCC:ltä uuden toiminimien nimitutkimusjärjestelmän, jonka odotetaan tuovan lisää nopeutta ja tarkkuutta toiminimien nimiesteiden tutkimiseen. Järjestelmän ytimessä on Lingsoftin kieliteknologiaan perustuva erityistarkistin, jonka ehdotusmekanismi viritetään tuottamaan nimienkäsittelijälle mahdollisimman kattavan ja samalla tarkan listan mahdollisista esteistä nimen käytölle.

Tällä hetkellä nimitutkimus hankitaan palveluna ulkopuoliselta palvelun tuottajalta. Uuden järjestelmän myötä PRH voi käyttää nimitutkimusjärjestelmää työkalumaisesti ja CCC:n ja Lingsoftin kanssa yhteistyössä kehittää sitä edelleen vastaamaan muuttuvia tulevaisuuden tarpeita.

"Nimitutkimus on keskeisiä prosessejamme, ja olemme todella innoissamme uudesta järjestelmästä. Se tulee olemaan tärkeä osa uutta Novus-hankkeessa kehitettävää kaupparekisterijärjestelmäämme. On hienoa, että Suomesta löytyy sellaista innovatiivista teknologiaa, jolla tällaisia kielellisiä prosesseja voidaan ottaa haltuun. Uskon, että tällä järjestelmällä astumme kansainväliseen kärkeen ja sitä kautta vastaavat elimet muissa maissa kiinnostuvat Lingsoftin ratkaisusta", sanoo Patentti ja rekisterihallituksen apulaisjohtaja Ulla-Maija Sarkkinen.

CCC on kansainvälisesti toimiva suomalainen ohjelmistotalo. CCC:n vahvuuksia ovat innovatiivinen ote asiakastarpeiden ratkaisemiseksi, asiakkaan toimialan erityisosaaminen sekä vahva projekti-, konsultointi- ja teknologiaosaaminen.

”CCC:lle hyvän ratkaisun ja hyvän teknologiakumppanin löytäminen juuri oikeaan tarpeeseen on erinomaisen tärkeää. Tässä tapauksessa vakuutuimme, että tarve ja ratkaisu kohtaavat ja Lingsoftin lähestymistapa sekä kieliteknologinen osaaminen tuottaa asiakkaalle hyötyä ja uusia mahdollisuuksia. Tulevaisuudessa ennakoiva nimitutkimus on mahdollista tuoda esimerkiksi reaaliaikaiseksi julkiseksi palveluksi”, sanoo Miika Kalliokoski CCC:ltä.

"Olemme tehneet kielentarkistimia ja muita kieliteknologisia sovelluksia jo yli kahden vuosikymmenen ajan, kumppaneina mm. Microsoft sekä monet julkaisujärjestelmätoimittajat, joten osaamisperustamme on vakaa ja teknologiamme koeteltua. Olemme luottavaisia, että ratkaisumme soveltuu myös tähän hieman eksoottisempaan käyttötarkoitukseen tuottaen nimentutkijoille nykyistä huomattavasti paremman käyttökokemuksen ja relevantimmat tulokset," sanoo Lingsoftin Juhani Selänniemi.

Patentti- ja rekisterihallitus ottaa uuden nimitutkimusjärjestelmän ensimmäisen vaiheen käyttöön vielä kuluvan vuoden aikana. Ensimmäisen vaiheen jälkeen järjestelmän palvelevuutta ja käytettävyyttä edelleen kehitetään, jotta Patentti- ja rekisterihallitus kykenee entistä paremmin palvelemaan asiakkaitaan.

Lisätietoja

Asiakkuusjohtaja Miika Kalliokoski, CCC Julkishallinto, puh. +358 40 5666865.
Chief Production Officer Juhani Selänniemi, Lingsoft, Inc, puh. +358 2 279 3300.
Apulaisjohtaja Ulla-Maija Sarkkinen, Patentti- ja rekisterihallitus, puh. +358 9 6939 5406.

Patentti- ja rekisterihallitus on hallinnollisesti työ- ja elinkeinoministeriön alainen virasto. Teollisoikeuksien ja yritys- ja yhteisötoiminnan asiantuntijaorganisaationa Patentti- ja rekisterihallitus edistää ja kehittää yrittäjyyttä, innovatiivisuutta ja yhteisöllistä toimintaa Suomessa ja kansainvälisesti.

Lingsoft on kansainvälinen täyden palvelun kielitalo. Se toimittaa asiakkailleen palveluita ja ratkaisuja, esimerkiksi käännöksiä ja sanastoja, kirjoittajan ja lukijan työkaluja, hakupalveluita, tekstinlouhintaa, opetussovelluksia ja puheohjattuja palveluita sekä e-kirjoja. Mm. Microsoft Office -tuoteperheen seitsemän kielen tarkistimet tulevat Lingsoftilta. Lingsoftin tuotteet toimivat kaikissa yleisissä käyttöympäristöissä ja ohjelmistoissa. Ratkaisut perustuvat Lingsoftin itse kehittämään, maailmalla jo standardin aseman saavuttaneeseen kielen rakenneanalyysiin.

CCC on vuonna 1985 perustettu Suomen suurin yksityinen, kansainvälisillä markkinoilla toimiva ohjelmistotalo. CCC tarjoaa korkealaatuista projekti-, ohjelmisto- ja konsultointiosaamista teollisuudelle, julkishallinnolle ja telekommunikaatiosektorille. CCC:n yli 300 henkilön organisaatio työskentelee Suomessa ja Unkarissa. Vuonna 1992 CCC:lle myönnettiin ensimmäisenä suomalaisena ohjelmistotalona kaikki liiketoiminnot kattava ISO 9001 –sertifikaatti.

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.