Lingsoft® 

Lingsoft ja Imagetalk hakevat synergiaa

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Turku 16.2.2005 -- Lingsoft Oy ja Imagetalk Oy hakevat merkittävää, molempia osapuolia hyödyntävää synergiaa omistus- ja rahoitusjärjestelyjen avulla. Lingsoft on kieliteknologiayritys, joka tarjoaa jatkuvasti uusia ratkaisuja eri kielten käsittelyyn ja ymmärtämiseen. Imagetalk on erikoistunut räätälöitäviin, erityiskäyttöön tarkoitettuihin mobiilikäyttöliittymiin. Lingsoftin omistajayrityksestä Pasanet Oy:sta tulee Imagetalkin suurin osakkeenomistaja. Myös turkulainen Ellibs Oy on Pasanet Oy:n osakkuusyritys.

Toisiaan täydentävät teknologiat yhteen

-- Näimme hyvän synergiamahdollisuuden siinä, että yhdistämme kahden yrityksen teknologiaosaamisen. Lingsoft voi täydentää Imagetalkin tuotteita kieliteknologiansa avulla, ja toisaalta Lingsoft saa teksti- ja puhetyökalujensa rinnalle Imagetalkin symboliviestinnän osaamisen. Voimme myös hyödyntää Imagetalkin kehittämää mobiilikäyttöliittymäteknologiaa omissa tuotteissamme ja palveluissamme. Lisäksi meillä on nyt hyvät mahdollisuudet kehittää aivan uusia tuotteita ja palveluita, sanoo Pasanet Oy:n ja Lingsoft Oy:n toimitusjohtaja Juhani Reiman.

Juhani Reiman on toiminut avainhenkilönä, kun Suomeen on perustettu kieli- ja oppimisklusteria alan tutkimustyötä, tuotekehitystä ja kaupallista hyödyntämistä varten. Omistusjärjestelyjen avulla yritykset aikovat nopeuttaa kieli- ja oppimisklusterin kehittymistä.

-- Tämä järjestely tuo sekä välittömiä että pitkän aikavälin mahdollisuuksia Imagetalkille. Pystymme tarjoamaan innovatiivisen lähestymistavan mobiiliviestintään henkilöille, joilla on puheen tai tekstin tuottamisen tai ymmärtämisen erityisvaikeuksia. On todella jännittävää, että saimme Lingsoftin mukaan ja voimme hyötyä sekä teknologisesta että toiminnallisesta synergiasta -- etenkin nyt, kun tuomme markkinoille hienon uuden tuotteen aivan lähitulevaisuudessa, kertoo Imagetalkin toimitusjohtaja Juhani Selänniemi.

-- Tämänkaltaiset ratkaisut teknologiayritysten kesken ovat erinomaisia mahdollisuuksia kasvaa. Laajalla verkottumisella ja konkreettisella yhteistyöllä saadaan nopeammin kasvavia kokonaisuuksia. Imagetalkin ja Lingsoftin sovelluksilla on yhteistä kosketuspintaa, ja yhdessä niillä voidaan luoda entistä houkuttelevimpia tuotteita markkinoille, sanoo Innofinance Oy:n toimitusjohtaja Martti Hintikka.

Omistusjärjestelyt ja yhteistyö varmistavat Imagetalkin kehitystyön jatkumisen

Omistusjärjestelyiden ja nykyisten osakkaiden lisäpanosten avulla Imagetalk syventää tuotekehitystään niin omien Imagetalk-tuotteiden kuin yhteistuotteiden osalta. Tästä esimerkkinä on Pikosystems Oy, joka on tuomassa markkinoille innovatiivisen ympäristönhallintaan ja kotiautomaatioon liittyvän Bluetoothin ja infrapunan avulla toimivan tuotteen. Imagetalk on kehittänyt siitä matkapuhelimessa toimivan käyttöliittymän, joka on jo ennen markkinoilletuloaan herättänyt kiinnostusta ja huomiota.

-- Tiedämme, että tuotteemme tulevat todelliseen tarpeeseen auttamaan itseilmaisua, itsenäistä selviytymistä ja oppimista. Olemme jo avanneet markkinoita monissa Euroopan maissa. Jatkamme täysillä jakeluverkoston perustamista koko Eurooppaan ja varmistamme, että meillä on tarjota upeita tuotteita, kertoo Selänniemi lopuksi.

Lingsoft Oy

Vuonna 1986 perustettu Lingsoft Oy on kolme yritystä yhdessä: kieli- ja puheteknologiayritys Lingsoft, käännös- ja kielitoimisto PasaNet ja e-kirjastojärjestelmiä ja e-kirjoja tuottava Ellibs Finland. Lingsoftin toiminta perustuu sen itse kehittämiin, maailmalla lähes teollisuusstandardin aseman saaneisiin sana-ja lauseanalyysimenetelmiin sekä puheteknologiaan, joita on mahdollista käyttää sekä itsenäisinä tuotteina että osana muita tuotteita. Yrityksen pääasiakas on Microsoft Oy, jolle Lingsoft on lisensoinut kielityökalut mm. oikeinkirjoituksen tarkistukseen suomelle, ruotsille, norjalle, tanskalle ja saksalle. Lingsoftin tarkoituksena on tarjota ratkaisu yritysten sellaisiin ongelmiin, joihin voidaan löytää kieliteknologinen ratkaisu. Kieliteknologioista erityisesti puheteknologiasovellusten odotetaan olevan seuraava murros tietotekniikan käytössä.

Imagetalk Oy

Imagetalk Oy:n erityisalana ovat mobiililaitteissa toimivat sovellukset, joiden sisältö muodostuu räätälöidyistä kuvakkeista. Ydintuotteena on Imagetalk-ohjelmisto henkilöille, joilla on kommunikaatiovaikeuksia. Ydinosaamista on laajennettu myös muihin samantyyppisiin matkapuhelinohjelmistotuotteisiin. Imagetalk on perustettu vuonna 2000 Kuulalaakeri Oy:n tytäryhtiöksi. Itsenäisenä yrityksenä Imagetalk aloitti kesällä 2002.

Innofinance Oy

Innofinance Oy on rahastojensa kautta osakkaana Imagetalkissa ja Ellibs Oy:ssä sekä lisäksi yli 60:ssä muussa yrityksessä.

[alaotsikkko>Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja Juhani Reiman, Lingsoft Oy ja PasaNet Oy, 045 670 6770

Toimitusjohtaja Juhani Selänniemi, Imagetalk Oy, 050 352 4920

© 2005 Lingsoft Oy

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.