Lingsoft® 

Lingsoft lisensoi korkealaatuisen swahilin kielen oikeinkirjoituksen tarkistimen Microsoft Corporationille

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Turku, 5.6.2007 – Lingsoft Oy on lisensoinut swahilin kielen oikeinkirjoituksen tarkistimensa Microsoft Corporationille. Yritykset ovat solmineet lisenssisopimuksen, jolla Microsoft voi sisällyttää swahilin oikolukuohjelman Microsoft Office -ohjelmistoon. Uusi swahilin kielen oikeinkirjoituksen tarkistin on osa Microsoftin Local Language Program -ohjelmaa.

"Microsoft haluaa sisällyttää MS Office -ohjelmiin laadukkaita kielentarkistustyökaluja niitä kieliä varten, joista nämä tärkeät työkalut ovat toistaiseksi puuttuneet", kertoo Senior Program Manager Jason Redford Microsoftin Dublinin Proofing Tools -yksiköstä. "Olemme tehneet yhteistyötä Lingsoftin kanssa 1990-luvulta lähtien. Lingsoftilla on pitkäaikainen ja menestyksekäs kokemus kielentarkistustyökalujen kehittämisestä Microsoft Office -ohjelmien pohjoismaisille kieliversioille."

Swahilin oikeinkirjoituksen tarkistin on kattava ja tarkka oikeinkirjoituksen tarkistusväline. Se perustuu Lingsoftin kultastandardin aseman saavuttaneeseen teknologiaan, ja se kehitettiin yhdessä maailman johtavien Itä-Afrikan kielten tuntijoiden kanssa.

"Olemme erittäin innostuneita siitä, että Microsoft on valinnut meidät tämän tärkeän tekstinkäsittelytoiminnon toimittajaksi. Olemme nyt soveltaneet Lingsoft-teknologiaamme afrikkalaiseen kieleen ensimmäistä kertaa. Tulokset ovat erittäin hyvät, ja olemme päässeet hyödyntämään tuotetta kaupallisesti varsin nopeasti", toteaa Lingsoftin kehitysjohtaja Simo Vihjanen.

Swahilia puhutaan laajalla alueella: Tansaniassa, Keniassa, Ugandassa, Ruandassa, Burundissa, Itä-Kongossa, Pohjois-Kongossa, Pohjois-Malawissa, Pohjois-Mosambikissa, Pohjois-Sambiassa ja Komoreilla sekä Somaliassa. Tuoreen arvion mukaan yli 100 miljoonaa ihmistä käyttää swahilia kommunikointikielenään. Swahili on yksi virallisista kielistä Tansaniassa, Keniassa ja Ugandassa.

Mikä on Microsoftin® Local Language Program? Se on maailmanlaajuinen ohjelma, jonka tarkoituksena on tarjota ihmisille tietokoneohjelmistoja heidän omalla äidinkielellään. Lisätietoja.

Lingsoft Oy
Lingsoft on kansainvälinen täyden palvelun kielitalo. Yritys tarjoaa kattavasti puhutun ja kirjoitetun kielen tuotteita ja palveluja. Lingsoftin ratkaisut perustuvat sen omiin, maailmalla standardin asemassa oleviin lause- ja sana-analyyseihin.

Lingsoftin kieliratkaisut auttavat organisaatiotasi menestymään. Saat kaiken käännöksistä ja sanastoista kirjoittajan ja lukijan työkaluihin, tekstinlouhintaan, opetussovelluksiin ja puheohjattuihin palveluihin.

Lisätiedot: Kehitysjohtaja Simo Vihjanen puh. (02) 279 3318, 044 290 1673

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.