Lingsoft® 

Lingsoft levererar språkgranskningsteknologi av en ny generation till Microsoft

Välj språk  
Sök på webbplatsen  

Helsingfors 13.5.2009 – Microsoft har valt Lingsoft Ab till en av leverantörerna för ett nytt produktsortiment av språkgranskningsverktyg. Microsoft har utvecklat ett nytt teknologiskt tillvägagångssätt för rättstavning, avstavning och tesaurer, och denna teknologi kommer att integreras i framtida produkter i Microsoft Office-familjen. Lingsoft har varit med om denna process i egenskap av pilotpartner för utveckling.

"Att Microsoft valt oss till partner i detta utvecklingsarbete utgör en ny milstolpe i våra fruktbara affärsrelationer som räcker ända tillbaka till nittiotalet", säger Simo Vihjanen från Lingsoft. "Det har möjliggjort oss att dra nytta av vår teknologiska expertis på språkgranskningsverktyg och hållit oss i nära arbetskontakt med de banbrytande teknologier som Microsoft håller på att utveckla. Vi finner Microsofts nya språkgranskningsteknologier mycket imponerande."

"Det har varit en central del av vår migrationsstrategi för språkteknologi att anlita Lingsofts unika expertis. Lingsoft har varit vår partner sedan länge, och det gläder oss att få samarbeta med dem även på de nya språkgranskningsprogrammen', säger Jerome Kilkenny, Project Manager på Microsoft LTT Dublin."

Microsoft LTT

Språkteknologiteamet Language Technology Team verkar på Microsofts europeiska forskningsfaciliteter i Dublin. Det förvaltar licenseringen av språkteknologiska lösningar och ansvarar för utvecklingsarbeten som lagts ut på entreprenad. Dessa lösningar används i flera Microsoft-produkter, inklusive Microsoft Office för Windows, Windows Live, Exchange och Works, och de omfattar ett nittiotal språk.

Lingsoft Ab

Lingsoft är ett internationellt fullserviceföretag inom språkteknologi. Företaget tillhandahåller tjänster och lösningar, i vilka ingår översättningar och ordlistor, verktyg för skribenter och läsare, söktjänster, textutvinning, undervisningsapplikationer och talstyrda tjänster samt e-böcker. Bl.a. språkgranskningsverktygen för sju språk i produktgruppen Microsoft Office kommer från Lingsoft. Lingsofts produkter fungerar i alla vanliga användarmiljöer och program. Lösningarna baserar sig på Lingsofts egna metoder för strukturanalys, som redan uppnått standardstatus i världen.
www.lingsoft.fi

Mer information:

Lingsoft Ab – Simo Vihjanen
mobiltelefon: 358 44 290 1673

 
Skriv ut   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Ltd.