Lingsoft® 

Lingsoft fick innovationspris

Välj språk  
Sök på webbplatsen  

Helsingfors 8.1.2009 – Lingsoft Ab har med sin produkt One-Hour Words vunnit innovationstävlingen Edelcrantz Challenge, som anordnades av Stiftelsen för Ny Teknologi. Temat för tävlingen år 2008 var innovationer som främjar tillgången till kulturtjänster. Rektor för Åbo handelshögskola Tapio Reponen utsåg pristagaren bland de av stiftelsens styrelse utvalda bästa kandidaterna. Prissumman är 10 000 euro.

One-Hour Words är en plattform som kombinerar integrerad innehållsinriktad marknadsföring med de fördelar som tryckt och elektronisk publicering för med sig. I det här konceptet kan samma innehåll publiceras som en enkel tryckt ordbok, som en nedladdningsbar e-bok på Internet och som en mobilbok till mobiltelefoner. Av samma material kan Lingsoft dessutom snabbt producera en ljudbok med hjälp av syntetiskt tal.

One-Hour Words är ett förmånligt redskap för information och marknadsföring. Med dessa små uppslagsverk kan man snabbt presentera information i en lättillgänglig och rolig form på ett sätt som får läsaren att vilja återvända till materialet. Möjligheten att i elektroniska medier publicera reklam "Google-aktigt" enligt textens innehåll tillsammans med den tryckta versionens distributionsmöjligheter och långa livscykel utgör en intressant kombination för annonsörer.

Konceptet har till exempel använts under det finska skriftspråkets fader Mikael Agricolas jubileumsår 2007 för att öka intresset för Agricola bland den stora allmänheten och framför allt bland ungdomar. I höstas gav Lingsoft i sin serie One-Hour Words ut ordboken "Turku tunnissa - opas turkulaisuuteen" ("Åbo på en timme – en guide till Åbobornas själsliv").

Lingsoft Ab

Lingsoft är ett internationellt fullserviceföretag inom språkteknologi. Företaget tillhandahåller tjänster och lösningar, i vilka ingår översättningar och ordlistor, verktyg för skribenter och läsare, söktjänster, textutvinning, undervisningsapplikationer och talstyrda tjänster samt e-böcker. Lingsofts produkter fungerar i alla vanliga användarmiljöer och program. Lingsoft levererar bl.a. granskningsverktyg på sju olika språk för produktfamiljen Microsoft Office. Lingsofts lösningar utgår ifrån företagets egna metoder för strukturanalys, som innehar världsomfattande standardstatus.

Mer information:

Lingsoft Ab
Juhani Reiman
Verkställande direktör
tfn 358 (0)45 670 6770

 
Skriv ut   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Ltd.