Lingsoft® 

Lingsoft lanserar språkkontroll för QuarkXPress 7

Välj språk  
Sök på webbplatsen  

Helsingfors 21.2.2008 – Lingsoft Proofreader for Quark 7 är ett verktyg för språklig kontroll som är bekant från Microsoft Office, men som nu också är tillgängligt som en extension för QuarkXPress. Det finns fem olika språkversioner av programmet (finska, svenska, norskt bokmål, danska, tyska), och det är tillgängligt för både Windows- och Mac-miljöer. Programmet innehåller förstklassig avstavning och rättstavning med användarordlista som kan bearbetas.

Rättstavnings- och avstavningsprogrammen som ingår i Lingsoft Proofreader for Quark 7 grundar sig på Lingsofts ansedda tvånivåmorfologi. Den nya språkliga kontollen:

  • identifierar alla grammatiskt godtagbara avledningar, sammansatta former och böjningsformer i de olika språkens grundordlista

  • identifierar stavelsegränserna utifrån en morfologisk ordanalys och erbjuder rätt alternativ i de flesta fall

  • fungerar via QuarkXPress och QuarkCopyDesks egna användargränssnitt

  • utnyttjar ord och avstavningsregler som användaren själv har lagt till

”Den här produktlanseringen följer Lingsofts strategi att producera förstklassiga språkgranskningsverktyg för olika miljöer, så att språkgranskningen fungerar obehindrat under alla arbetsskeden både vid tidningshus och exempelvis reklambyråer. Lingsoft har ju redan tidigare producerat språkgranskningsverktyg för Microsoft Office-produkter och Adobe InDesign och InCopy”, konstaterar Lingsofts försäljnings- och marknadschef Ari Nyfors.

Lingsoft Ab

Lingsoft är ett internationellt fullserviceföretag inom språkteknologi. Företaget tillhandahåller ett brett urval av produkter och tjänster för talat och skrivet språk. Lingsofts lösningar bygger på egna ord- och meningsanalyser med standardstatus i världen, och företaget levererar bl.a. språkgranskningsverktyg till Microsofts Office-produktgrupp för totalt sex språk.

Lingsofts språklösningar bidrar till organisationers framgång. Företaget erbjuder allt från översättningar och ordlistor till verktyg för författare och läsare, textutvinning, undervisningsapplikationer och röststyrda tjänster.
www.lingsoft.fi

Mer information:

Lingsoft Ab – sales@lingsoft.fi

 
Skriv ut   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Ltd.