Lingsoft® 

Lingsoft levererar åtta nya rättstavningsprogram till Microsoft

Välj språk  
Sök på webbplatsen  

Åbo den 20 december 2007 – Lingsoft Ab och Microsoft har träffat en överenskommelse om att Lingsoft ska leverera till Microsoft rättstavningsprogram för åtta nya språk. Leveranserna påbörjades i april och kommer att fortsätta ända in i nästa år.

De nya rättstavningsprogrammen är avsedda för sex centralasiatiska och två små europeiska språk. Alla är officiella språk i sina respektive hemländer och talas av mer än 70 miljoner människor sammanlagt.

”Vi har samarbetat med Lingsoft sedan nittiotalet, och de har utmärkt sig som pålitliga och högklassiga leverantörer av Microsoft Office-korrekturverktyg för skandinaviska språk, tyska och swahili”, säger Jason Redford, Senior Program Manager för Microsoft Office International Language Technologies Team i Dublin. ”Microsoft har startat ett omfångsrikt projekt, Local Language Program (LLP), som går ut på att utvidga Microsoft Office med rättstavningsprogram för språk som dittills saknat sådana. Det gläder oss att Lingsoft är med om detta utvecklingsarbete.”

”Det inger oss stor tillfredsställelse att Microsoft har valt oss till partner för att utveckla dessa nya rättstavningsprogram. Därigenom utvidgas vår teknologiska och språkvetenskapliga know-how ytterligare, och vårt samarbete med Microsoft uppnår en ny nivå”, säger Simo Vihjanen, utvecklingschef på Lingsoft Ab. ”Vi är stolta över att kunna leverera korrekturverktyg för språk, av vilka en del har skrifttraditioner som räcker tusen år tillbaka i tiden.”

Vad är Microsoft® Local Language Program? Det är ett världsomspännande initiativ med syfte att erbjuda privatpersoner programvara för hemdatorer på deras eget språk. Mer information finns här.

Lingsoft Ab:
Lingsoft är ett fullserviceföretag inom språkteknologi med ett omfattande utbud på produkter och tjänster för tal- och skriftspråk. Lingsofts lösningar är baserade på företagets egen teknologi för analys av meningar, en teknologi som numera blivit standard inom branschen.

Med Lingsofts språklösningar presterar du mera. Vi erbjuder allt från översättningar och termsamlingar till korrekturverktyg, text mining, utbildningsapplikationer och talstyrda tjänster.

Mer information: Simo Vihjanen, Chief Development Officer, +358 2 279 3318, +358 44 290 1673

 
Skriv ut   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Ltd.