Lingsoft® 

Lingsoft och Infomaker samarbetar för att erbjuda Lingsofts språkteknologi i Newspilot

Välj språk  
Sök på webbplatsen  

Lingsoft AB, ett fullserviceföretag inom språkteknologi och Infomaker Scandinavia AB, en av nordens ledande leverantörer för tidnings- och mediaföretag har integrerat Lingsofts verktyg för språklig kontroll som standardverktyg i Newspilots redaktionella plattform.

Högre kvalitet och snabbare arbetsflöde

Newspilot med Lingsofts rättstavningsverktyg innebär tidsvinster för tidningsproduktionen, och undviker onödiga felstavningar och grammatiska fel även i en stressad produktionsmiljö. De språkliga verktyg från Lingsoft som nu är tillgängliga som standard direkt i Newspilot är rättstavning, grammatisk kontroll och synonymhantering för de nordiska språken.

Samarbete till nytta för mediaföretag

”Vi är väldigt nöjda att kunna erbjuda Lingsofts högklassiga verktyg för rättstavning, grammatisk kontroll och synonymhantering för alla nordiska språk, helt integrerat i Newspilot. Dessutom erbjuder vi funktioner som inbyggd central hantering av ordlistor och ordförslag inklusive automatisk uppdatering av ordlistor, så att alla användare alltid nyttjar samma ordlistor och regler”, berättar Peter Månsson, VD Infomaker Scandinavia.

”Vårt samarbete med Lingsoft innebär också att vi nu kan erbjuda samma verktyg för språklig kontroll inom hela produktionskedjan, för reportrar, redaktörer och sidredigerare.” fortsätter Peter Månsson.

”Vi är väldigt nöjda att Infomaker valt att integrera våra språkliga verktyg i sin innovativa Newspilot plattform. Vår teknologi har använts inom mediaindustrin i över 20 år. Tillsammans med Infomaker erbjuder vi nu ett komplett paket för media- och tidningsföretag, inklusive möjligheten att anpassa reglerna för språkverktygen för respektive kund, berättar Ari Nyfors, försäljningschef på Lingsoft.

Lingsoft AB är ett fullserviceföretag inom språkteknologi med ett omfattande utbud av produkter och tjänster för tal- och skriftspråk. Lingsofts lösningar är baserade på företagets egen teknologi för analys av meningar, en teknologi som numera blivit standard inom branschen. Mer information.

Infomaker Scandinavia AB är en av nordens ledande partner för tidnings- och mediaföretag. Företagets lösningar innefattar Pickup för hantering av annonsmaterial och bilder, XLibris® för artikel-, sid-, och bildarkiv och Newspilot® för redaktionellt arbete. Infomaker har över 110 tidningskunder i Sverige, Finland och Norge.
Mer information.

Ytterligare information

Lingsoft AB - sales@lingsoft.fi

Infomaker Scandinavia AB - Per Månsson, VD
peter.mansson@infomaker.se, +46 480 36 20 00

Kunder som använder Newspilot/Lingsoft

Sydsvenskan
Svenska Dagbladet
Sundsvalls Tidning
Östersunds-Tidningar
Dalarnas Tidningar
Gota Media

 
Skriv ut   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Ltd.