Lingsoft® 

Lingsoft licenserar högklassigt rättstavningsprogram för swahili till Microsoft Corporation

Välj språk  
Sök på webbplatsen  

Åbo, 5.6.2007 – Lingsoft AB har licenserat sitt rättstavningsprogram för swahili till Microsoft Corporation. Enligt det avtal som företagen ingått är Microsoft Corporation berättigad att utnyttja rättstavningsprogrammet för kiswahili i Microsoft Office. Det nya korrekturprogrammet utgör en del av Microsofts Local Language Program.

"Microsoft vill förse Microsoft Office med högklassiga korrekturverktyg för en rad språk som hittills saknat dem", konstaterar Jason Redford, Senior Program Manager på Microsoft Proofing Tools, Dublin. "Vi har samarbetat med Lingsoft sedan 90-talet, och de förfogar över en lång och imponerande erfarenhet av att utveckla korrekturverktyg för de nordiska språken i Microsoft Office."

Korrekturprogrammet för swahili är ett rättstavningsverktyg med hög täckning och precision. Det är baserat på Lingsofts teknologi som blivit branschstandard, och det utvecklades i samarbete med världens främsta experter på östafrikanska språk.

"Det är en fascinerande upplevelse att få leverera denna viktiga ordbehandlingsfunktion för swahili till Microsoft. Det här är första gången vi tillämpat vår Lingsoft-teknologi på ett afrikanskt språk. Resultaten är mycket positiva och utvecklingen från koncept till kommersialisering gick snabbt", berättar utvecklingschef Simo Vihjanen på Lingsoft.

Swahili talas i ett stort område som sträcker sig från Tanzania och Kenya över Uganda, Rwanda och Burundi ända till de nordliga och östra provinserna av Demokratiska Republiken Kongo, de nordliga delarna av Malawi, Moçambique och Zambia, Komorerna och Somalias gränser. Enligt uppskattningar kan över 100 miljoner människor kommunicera på swahili. I Tanzania, Kenya och Uganda har språket en officiell ställning.

Vad är Microsoft® Local Language Program? Det är ett världsomspännande initiativ med syfte att erbjuda privatpersoner programvara för hemdatorer på deras eget språk. Mer information finns här.

Lingsoft AB:
Lingsoft är ett fullserviceföretag inom språkteknologi med ett omfattande utbud av produkter och tjänster för tal- och skriftspråk. Lingsofts lösningar är baserade på företagets egen teknologi för analys av meningar, en teknologi som numera blivit standard inom branschen.

Med Lingsofts språklösningar presterar du mera. Vi erbjuder allt från översättningar och termsamlingar till korrekturverktyg, text mining, utbildningsapplikationer och talstyrda tjänster.

Mer information: Simo Vihjanen, Chief Development Officer, +358 2 279 3318, +358 44 290 1673.

 
Skriv ut   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Ltd.