Lingsoft® 

Lingsoft tekstittää Ylelle puheentunnistusta apuna käyttäen

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Helsinki 5.4.2011 – Lingsoft on voittanut Yleisradion järjestämän kilpailutuksen huonokuuloisille suunnatuista suomi–suomi- ja ruotsi–ruotsi-ohjelmatekstityksistä. Pisimmillään nelivuotinen sopimus astui voimaan 1.4.2011. Sopimuksen avulla Yle vastaa uusitun televisio- ja radiolain vaatimuksiin, joiden mukaan sen tulee tänä vuonna tekstittää 50 % ja vuoteen 2016 mennessä 100 % lähettämistään kotimaisista ohjelmista.

Lingsoft tekstittää ohjelmat puheentunnistusta apuna käyttäen, ja tarjoaa näin Ylen käyttöön ainutlaatuisen Language Management -palvelukonseptinsa, jossa Lingsoftin vankka kieli- ja käännösalan osaaminen yhdistyy yrityksen laadukkaisiin kieliteknologiaratkaisuihin.

”Luomme parhaillaan yhteistyössä Ylen kanssa uusia tapoja palvella erityisryhmiä entistä paremmin. Parannamme ohjelmatekstitysten nykyistä, manuaalista prosessia ottamalla käyttöön erilaisia kieliteknologisia sovelluksia, kuten puheentunnistusta”, sanoo Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman. ”Puheentunnistuksen ja ammattitaitoisten tekstittäjiemme avulla pystymme palvelemaan ohjelmatekstityksiä tarvitsevia asiakkaitamme entistä laadukkaammin, tehokkaammin ja nopeammin. Olemme hyvin iloisia Ylen kanssa solmitusta sopimuksesta ja siitä, että olemme keskeisenä toimijana kehittämässä tätä voimakkaasti kasvavaa alaa”, Reiman toteaa.

”Odotamme yhteistyöltä Lingsoftin kanssa paljon ja uskomme, että uusi kieliteknologia auttaa meitä erityisesti hyvin kiireisten tekstitysten ja suorien lähetysten tekstittämisessä. Tällä tavalla pystymme huonokuuloisten lisäksi palvelemaan entistä paremmin myös esimerkiksi vanhenevien ihmisten ja maahanmuuttajien tarpeita”, sanoo YLE Kääntäminen ja versiointi -yksikön päällikkö Christoffer Forssell.

Sopimuksen myötä Lingsoft vahvistaa entisestään asemaansa Suomen johtavana kokonaisvaltaisia kielipalveluita tarjoavana yrityksenä.

Lisätietoja

Lingsoft Oy
Juhani Reiman
toimitusjohtaja
puh. 045 670 6770

Lingsoft on kansainvälinen täyden palvelun kielitalo. Se toimittaa asiakkailleen palveluita ja ratkaisuja, esimerkiksi käännöksiä ja sanastoja, kirjoittajan ja lukijan työkaluja, hakupalveluita, tekstinlouhintaa, opetussovelluksia ja puheohjattuja palveluita sekä e-kirjoja. Mm. Microsoft Office -tuoteperheen seitsemän kielen tarkistimet tulevat Lingsoftilta. Lingsoftin tuotteet toimivat kaikissa yleisissä käyttöympäristöissä ja ohjelmistoissa. Ratkaisut perustuvat Lingsoftin itse kehittämään, maailmalla jo standardin aseman saavuttaneeseen kielen rakenneanalyysiin.

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.