Lingsoft® 

Lingsoftin sanelutunnistus yhdistyy Nokian innovaatioon

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Helsinki 6.5.2010 – Nokia Innovation Mill -hankkeen vuosipäivänä 6.5. esiteltiin yrityksiä, jotka kehittävät Tekesin, Technopolis-verkoston ja useiden kaupunkien tuella tuotteiksi tai palveluiksi Nokian ideasalkusta vapautettuja innovaatioita. Innovation Mill -hankkeessa avoimempaan innovaatiotapaan siirtynyt Nokia on antanut oman ideasalkkunsa käyttämättä jääneitä ideoita suomalaisille tieto- ja viestintäteknologiayrityksille jatkojalostettaviksi.

Lingsoft kehittää saneluntunnistusta älypuhelimiin

Hankkeessa Lingsoftin tavoitteena on kehittää toimiva sanelun- ja puheentunnistus Push-to-Talk over Cellular (PoC)- ja muihin matkapuhelinympäristöihin. PoC-puheentunnistusta voivat hyödyntää kaikki ne, jotka työssään joutuvat sanelemaan, esimerkiksi lääkärit, lakimiehet ja huoltomiehet. Saneluntunnistuksessa sanelu puretaan automaattisesti tekstiksi puheteknologian avulla.

"Lingsoft on valinnut mobiilin saneluntunnistuksen kehitystyönsä ensimmäiseksi kohteeksi terveydenhuollon sanelut. Terveydenhuollon alalla sanelujen määrä on suuri, ja sanelujen purkaminen vaatii runsaasti työvoimaa. Tämän vuoksi toiminnan järkeistäminen on ilmeisen tarpeellista. Matkapuhelimella, kaikkialla mukana kulkevalla laitteella, on myös mahdollista parantaa tiedon nopeaa saatavuutta. Lingsoftilla on järjestelmään yhdistettäviä ratkaisuja, jotka tekevät usealla eri kielellä toteutettavasta kokonaisuudesta ainutlaatuisen," toteaa Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman

Lingsoft on jo kehittänyt tietokoneympäristössä toimivan lääketieteen suomen saneluntunnistuksen, joka voidaan integroida potilastietojärjestelmiin. Sanelun tulosta on mahdollista vielä parantaa Lingsoftin tälle toimialalle kehittämällä suomen kielen kielentarkistimella, joka sisältää kymmeniätuhansia keskeisiä lääketieteen, hoitoalan, kemian ja farmasian termejä.

Lingsoftin lisäksi Nokia Innovation Mill -hankkeeseen osallistuvien yritysten joukosta nostettiin esiin Technopoliksessa Helsingin Ruoholahdessa ja videoyhteyden kautta kuudella muulla paikkakunnalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa There Corporation ja Thumbs-Up Oy.

Lingsoft Oy

Lingsoft on kansainvälinen täyden palvelun kielitalo. Se toimittaa asiakkailleen palveluita ja ratkaisuja, esimerkiksi käännöksiä ja sanastoja, kirjoittajan ja lukijan työkaluja, hakupalveluita, tekstinlouhintaa, opetussovelluksia ja puheohjattuja palveluita sekä e-kirjoja. Mm. Microsoft Office -tuoteperheen seitsemän kielen tarkistimet tulevat Lingsoftilta. Lingsoftin tuotteet toimivat kaikissa yleisissä käyttöympäristöissä ja ohjelmistoissa. Ratkaisut perustuvat Lingsoftin itse kehittämään, maailmalla jo standardin aseman saavuttaneeseen kielen rakenneanalyysiin.

Lisätietoja

Lingsoft Oy
Juhani Reiman
toimitusjohtaja
puh. 045 670 6770

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.