Lingsoft® 

Lingsoftin teknologialla grönlannin kieli Microsoftin ohjelmistoihin

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Helsinki 22.1.2009 – Sähköisten kielityökalujen tuottajana tunnettu Lingsoft Oy on tuottanut Microsoft Officessa toimivan grönlannin kielen oikoluku- ja tavutusohjelman. Aiemmin Lingsoft on tuottanut vastaavia kielenhuolto-ohjelmistoja Microsoftille muita pohjoismaisia kieliä, saksaa ja swahilia varten.

Grönlannin kielityökalut ovat ottaneet innostuneesti vastaan niin poliitikot kuin yksityishenkilötkin. Niitä käytetään nyt päivittäin tuhansilla tietokoneilla ja ne on asennettu melkein kaikkiin suurimpiin järjestelmiin Grönlannissa, mukaan lukien Grönlannin itsehallinnon organisaatio.

Ohjelmiston kehityksen ovat rahoittaneet grönlantilaiset säätiöt. Ohjelma tukee grönlannin kielen säilymistä ja käyttöä. Grönlannin tavutus- ja oikolukuohjelmisto auttaa käyttäjiään kirjoittamaan hyvää kieltä. Kun grönlantilaisten enemmistö äänesti juuri Grönlannin itsehallinnon laajentamisen puolesta, grönlannin kielen asema vahvistuu saaren virallisena kielenä. Kieltä puhuu noin 50 000 ihmistä.

Oikoluku- ja tavutusohjelma on tehty yhteistyössä grönlannin kielen osaamista vaalivan Oqaasileriffik-organisaation kanssa. Se on vastannut hankkeen kielitieteellisestä osasta, Lingsoft teknisestä toteutuksesta.

Lingsoft Oy

Lingsoft on kansainvälinen täyden palvelun kielitalo. Se toimittaa asiakkailleen palveluita ja ratkaisuja, joihin kuuluu esimerkiksi käännöksiä ja sanastoja, kirjoittajan ja lukijan työkaluja, hakupalveluita, tekstinlouhintaa, opetussovelluksia ja puheohjattuja palveluita sekä e-kirjoja. Lingsoftin tuotteet toimivat kaikissa yleisissä käyttöympäristöissä ja ohjelmistoissa. Lingsoft toimittaa mm. Microsoft Office -tuoteperheen tarkistimet seitsemän kielen osalta. Lingsoftin ratkaisut perustuvat sen kehittämään, maailmalla standardin aseman saavuttaneeseen kielen rakenneanalyysiin.

Oqaasileriffik

Oqaasileriffik on Tanskan kulttuuri-, opetus-, tutkimus- ja kirkkoministeriön alainen riippumaton grönlantilainen instituutio, joka toimii seuraavien parlamentaaristen komiteoiden sihteeristönä: grönlannin kielineuvosto, grönlannin paikannimikomitea ja henkilönimikomitea. Oqaasileriffikin päätavoitteena on kerätä ja ylläpitää informaatiota grönlannin kielestä ja sen käytöstä, osallistua työskentelyyn pohjoismaisissa elimissä, jotka käsittelevät kieliin liittyviä asioita, seurata muutoksia puhutussa grönlannin kielessä sekä tutkia grönlannin kieltä toisena kielenä.

Lisätietoja:

Lingsoft Oy
Juhani Reiman
Toimitusjohtaja
puh.358 45 670 6770

Oqaasileriffik
puh.299 369 2326

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.