Lingsoft® 

Microsoft SharePointin hakukone osaa nyt suomea

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Turku, 6. maaliskuuta 2008 - Lingsoft ja Neoxen ovat yhdessä kehittäneet Microsoft SharePointiin laajennuksen, joka merkittävästi lisää SharePoint-hakukoneen osumatarkkuutta silloin, kun haetaan suomenkielisistä dokumenteista. Laajennus, joka asennetaan samalle palvelimelle kuin SharePoint kantaa nimeä Lingsoft SearchExpander for SharePoint, ja se julkistetaan Microsoftin järjestämässä Arjen sankareita ja sankaritarinoita -tapahtumassa Finlandia-talolla torstaina 6.3. Houkuttelevasti hinnoiteltu hakulavennin tulee markkinoille kuluvan vuoden toisen kvartaalin aikana.

"On yleisesti tunnettu tosiasia, että hakukoneiden osumatarkkuus silloin kun haetaan suomenkielisistä teksteistä on huono. Tämä johtuu suomen kielen lukuisista taivutusmuodoista. Vain joka seitsemäs sana juoksevassa suomenkielisessä tekstissä on perusmuodossaan. Siksi hakuindeksin rikastaminen tekstissä esiintyvien sanojen perusmuodoilla on hyväksikoettu tapa kohentaa hakutuloksia. Lingsoft on soveltanut tätä sanojen ja lauseiden analysointiin kehittämäänsä teknologiaa jo useissa asiakasprojekteissa. Nyt se on ensimmäistä kertaa saatavilla helposti asennettavana laajennusohjelmana suosittuun SharePoint-hakukoneeseen," toteaa Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman.

"Meillä on ilo olla kehittämässä tätä helppokäyttöistä ja niin paljon hyötyä SharePoint-hakuihin tuottavaa sovellusta, varsinkin kun saimme siinä hyödyntää meille karttunutta osaamista ja tietämystä Microsoftin sovellusarkkitehtuuriin liittyen. Samalla meille valkeni kuinka loistava Lingsoftin kielenmallinnusteknologia onkaan. En voi kuin suositella tätä kaikille niille organisaatioille, joilla on tarve hakea tietoa suomenkielisistä dokumenteistaan," sanoo Neoxenin toimitusjohtaja Esa Tervo.

Lingsoft Search Expander for SharePoint asennetaan samalle palvelimelle kuin Microsoft SharePoint. Asennuksen jälkeen se toimii saumattomasti ja näkymättömästi rikastaen SharePointin hakuindeksiä indeksoitavien dokumenttien sisältämien sanojen perusmuodoilla. SharePoint-hakukoneen käyttäjä näkee hakulaventimen tehon siten, että haku löytää myös ne dokumentit, missä hakusana esiintyy vain taivutetussa muodossa. Löydettyjen dokumenttien määrä on jopa nelinkertainen perushakuun verrattuna.

Lingsoft Oy on kansainvälinen, täyden palvelun kielitalo. Se tarjoaa kattavasti puhutun ja kirjoitetun kielen tuotteita ja palveluja. Lingsoftin ratkaisut perustuvat sen omiin, maailmalla standardin asemassa oleviin sana- ja lauseanalyyseihin, ja yritys toimittaa mm. Microsoftin Office-tuoteperheen tarkistimet yhteensä kuudelle kielelle. Lingsoftin kieliratkaisut auttavat organisaatioita menestymään. Yritys tarjoaa kaiken käännöksistä ja sanastoista kirjoittajan ja lukijan työkaluihin, tekstinlouhintaan, opetussovelluksiin ja puheohjattuihin palveluihin.

Neoxen Systems on kansainvälinen teknologiatoimittaja ja Microsoftin kultakumppani. Neoxenin kehittämä QX-teknologia avaa uusia mahdollisuuksia yrityksille, jotka toteuttavat huomisen tiedonhallinta-, tiimityöskentely- ja viestintäpalveluita. Neoxenilla on vahvaa kansainvälistä kokemusta järjestelmien integroimisessa ja asiantuntijapalveluissa sekä prosessien kehittämisessä. Yrityksen omistavat sen avainhenkilöt sekä kaksi pääomasijoittajaa, Aboa Venture Management Oy ja Suomen Teollisuussijoitus Oy.

Lisätietoja

Lingsoft OyJuhani Selänniemi
GSM: +358 40 845 4331

Neoxen Systems - Tero Toropainen
GSM: +358 40 5034 779

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.