Lingsoft® 

Lingsoftin puheteknologia pääkaupunkiseudun joukkoliikennematkustajan avuksi

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Helsinki, 26.6.2007 – Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen aikataulut ovat nyt matkustajien saatavana puhepalveluna. Uusi palvelu tunnistaa soittajan puheen ja tuottaa aikataulutiedon synteettisenä puheena. Soittajaa opastetaan etenemään dialogissa ja vastaukset varmistetaan erilaisin kysymyksin.

Palvelussa käytetään Lingsoftin kehittämää puhujariippumatonta puheentunnistusta, joka tunnistaa kirjakielen lisäksi tavallisimpia puhekielen ilmaisuja ja ymmärtää erilaisia lausumistapoja. Järjestelmällä on myös hyvä taustamelun sietokyky.

Puhesynteesin avulla on mahdollista muuttaa puheeksi nopeasti vaihtuvaa tietoa. Lisäksi siinä on pyritty korostamaan puheen niitä ominaisuuksia, jotka kuullaan taustamelunkin yli.

Pysäkkikohtaiset aikataulut -järjestelmä on toteutettu yhteistyössä HKL:n ja YTV:n kanssa. Palvelun suomenkielinen pilottikäyttö alkaa 26.6.2007 ja jatkuu tämän vuoden loppuun asti. Palvelunumeroon voi soittaa kaikilla puhelimilla, erityisiä laitevaatimuksia ei ole. Palvelu toimii ympäri vuorokauden jokaisena viikonpäivänä.

Puhepalvelu kattaa koko pääkaupunkiseudun eli Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan joukkoliikenteen. Mukana ovat kaikki liikennemuodot: bussit, raitiovaunut, metro, lähiliikenteen junat ja Suomenlinnan lautta. Pysäkkiaikatauluja voi hakea puhepalvelusta joko pysäkin nimen tai nelinumeroisen pysäkkinumeron perusteella. Metroliikenteestä palvelu kertoo asemakohtaiset liikennöinnin alkamis- ja päättymisajat sekä junien vuorovälin.


Lingsoft Oy

Lingsoft on kansainvälisesti tunnettu suomalainen täyden palvelun kielitalo, joka tarjoaa puhutun ja kirjoitetun kielen tuotteita ja palveluja yritysten erilaisiin kielenhallintatarpeisiin. Lingsoftin ratkaisut perustuvat yhtiön kehittämään teknologiaan, joka on saavuttanut maailmanlaajuisen standardin aseman kieliteknologiaa hyödyntävässä ohjelmistoteollisuudessa. Ne ulottuvat käännöksistä ja sanastoista kirjoittajan ja lukijan työkaluihin, tekstinlouhintaan, opetussovelluksiin ja puheohjattuihin palveluihin.


Lisätietoja:

Jarmo Heikkilä, Lingsoft Oy, puh. (02) 279 3300
Palvelupäällikkö Eija Jalo, HKL, puh. 050 576 8795
www.hel.fi/HKL

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.