Lingsoft® 

Lingsoftilta uusi versio suositusta Svefix-oikolukuohjelmasta

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Helsinki/Turku/7.2.2007 – Suomalainen kieliteknologiatalo Lingsoft Oy julkaisi uuden version suomenruotsin ja ruotsinruotsin tarkistimestaan. Svefix 2.0 oikolukuohjelma on päivitetty Svenska Akademiens ordlistan (SAOL) 13. painoksen aineiston mukaiseksi. Ruotsin Akatemia on ruotsin kielen tärkein sanastoauktoriteetti. Svefix-ohjelma on tuotettu yhteistyössä Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen (Kotus) ruotsin kielen osaston kanssa.

Lingsoft® Svefix on monipuolinen kielentarkistin

Svefix on kirjoittajan ja lukijan työkalu, joka tarkistaa ruotsinkieliset tekstit. Ohjelmaan sisältyy oikeinkirjoituksen tarkistus, kieliopintarkistus, suomenruotsalaisten tyylipiirteiden tarkistus (finlandismkontroll) ja paikannimien kirjoitusasun tarkistus. Lingsoft Svefixin avulla voi etsiä erilaisia virheitä tekstistä sekä saada erilaisia muutosehdotuksia ja selityksiä virheille. Svefix tunnistaa noin 2 000 erilaista suomenruotsalaisuutta (finlandismia).

”Tavoitteenamme oli ajantasaistaa ja parantaa suosittua tarkistintamme ja tarjota näin asiakkaillemme entistä parempi työkalu päivittäisen kirjoitustyön tueksi. Olemme mielestäni onnistuneet hyvin. Suuri kiitos tästä kuuluu Kotuksen ruotsin kielen osastolle ja sen johtajalle Mikael Reuterille. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että olemme voineet hyödyntää uudessa ohjelmaversiossa Ruotsin Akatemian Ordlista 13:n aineistoa”, sanoo Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman.

Lingsoft® Svefixin voi ostaa verkosta, ja sen asentaminen käyttäjän tietokoneeseen käy nopeasti. Ohjelmaa käytetään Microsoft Wordissa, ja se toimii kuten Wordin oma kielentarkistus. Mahdolliset oikeinkirjoitusvirheet näkyvät punaisella alleviivattuina, mahdolliset kielioppivirheet on merkitty vihreällä aaltoviivalla.

Lisätietoja Lingsoft Svefix 2.0 -ohjelmasta ruotsiksi

Lingsoft Oy

Lingsoft on kansainvälinen, täyden palvelun kielitalo. Se tarjoaa kattavasti puhutun ja kirjoitetun kielen tuotteita ja palveluja. Lingsoftin ratkaisut perustuvat sen omiin, maailmalla standardin asemassa oleviin lause- ja sana-analyyseihin.

Lingsoftin kieliratkaisut auttavat organisaatiotasi menestymään. Saat kaiken käännöksistä ja sanastoista kirjoittajan ja lukijan työkaluihin, tekstinlouhintaan, opetussovelluksiin ja puheohjattuihin palveluihin.

Lisätietoja:

Tuotantojohtaja Juhani Selänniemi, puh. 040 845 4331

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.