Lingsoft® 

Lingsoft julkisti kielentarkistimen terveydenhuollon kielelle

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Helsinki 28.4.2009, Microsoftin pohjoismaisten kielien kielentarkistimien toimittajana tunnettu Lingsoft laajentaa kielentarkistimien valikoimaa eri toimialoille ja eri ohjelmaympäristöihin. Nyt vuorossa on terveydenhuollon ja lääketieteen kielelle sovitettu tarkistin. Aiemmin tänä vuonna on julkistettu jo tarkistin EU-kielelle, ja myöhemmin julkistetaan IT-kielen kielentarkistin. Tällaiset eri alojen ammattilaisille suunnatut kielentarkistimet ovat vielä harvinaisia maailmallakin.

Terveydenhuollon kielentarkistimella Lingsoft haluaa helpottaa terveydenhuoltoon ja lääketieteeseen liittyviä tekstejä kirjoittavien ja kääntävien työtä ja parantaa tällaisten tekstien laatua. "Terveydenhuollon kieleen sen eri tasoilla on kiinnitetty yllättävän vähän huomiota. Tavallisimmatkin kielityökalut puuttuvat usein jopa yleisimmistä terveydenhuollon järjestelmistä. Terveydenhuollon kielentarkistin on ensimmäinen osoitus kieliteknologian tarjoamista mahdollisuuksista terveydenhuollon prosesseille", toteaa Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman.

Lingsoft Proofreader for Health sisältää kymmeniä tuhansia keskeisiä suomenkielisiä lääketieteen, hoitoalan, kemian ja farmasian termejä. Se tunnistaa lähes 100 % tyypillisten terveysalan ja lääketieteen tekstien termeistä. Se kattaa hyvin sairauksien nimet, samoin lääketieteellisten hoitojen ja testien nimet. Tarkistin on tarpeen mukaan saatavilla Microsoft Officen lisäksi eri terveydenhuollon organisaatioiden työkaluihin ja tietojärjestelmiin.

"Kieliteknologiset työvälineet tuovat merkittävää apua, kun haluamme hyödyntää tietoa terveydenhuollon tavoitteiden toteuttamisessa. Olemme vähitellen siirtymässä tekstien ja dokumentoinnin hyödyntämisessä uusien mahdollisuuksien ympäristöön. Mitä paremmin kieltä on käytetty, sen paremmin informaatiota voidaan käyttää terveydenhuollon ja terveydenhuollon asiakkaan oman päätöksenteon tukena", sanoo hankejohtaja, dosentti Heikki Korvenranta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Lingsoft Proofreader for Health on kehitetty yhdessä Turun yliopiston lääke- ja hoitotieteen informatiikan tutkijoiden kanssa, ja sitä on testattu yliopistollisen keskussairaalan kirjoitusprosesseissa. Tarkistin on samalla myös yksi esimerkki Kites- ja Ikitik-konsortioiden tekemästä yhteisestä kehitystyöstä, jota myös Tekes on tukenut.

Lingsoft Oy on kansainvälinen täyden palvelun kielitalo. Se toimittaa asiakkailleen palveluita ja ratkaisuja, esimerkiksi käännöksiä ja sanastoja, kirjoittajan ja lukijan työkaluja, hakupalveluita, tekstinlouhintaa, opetussovelluksia ja puheohjattuja palveluita sekä e-kirjoja. Mm. Microsoft Office -tuoteperheen seitsemän kielen tarkistimet tulevat Lingsoftilta. Lingsoftin tuotteet toimivat kaikissa yleisissä käyttöympäristöissä ja ohjelmistoissa. Ratkaisut perustuvat Lingsoftin itse kehittämään, maailmalla jo standardin aseman saavuttaneeseen kielen rakenneanalyysiin.

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.