Lingsoft® 

Lingsoftilta yksinkertaisten kirjoitussääntöjen työkalu kielentarkistimiin

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Helsinki, 23.4.2008 – Suomalainen kieliteknologiatalo Lingsoft on julkaissut tarkistinohjelmointikirjastonsa uuden version, joka tukee käyttäjän omia SURE-kirjoitussääntöjä (Simple User-defined Rule Extension). Sen avulla käyttäjä voi itse luoda yksinkertaisia kirjoitussääntöjä dynaamisesti, ilman että tarkistinohjelmaa on päivitettävä. SURE toimii muun muassa Lingsoft Proofreader Server -tarkistinpalvelimessa, uusissa kieliopin- ja tyylintarkistimen sisältävissä Lingsoft Proofreader for Adobe InDesign and InCopy -tarkistimissa sekä useiden OEM-kumppaneiden ohjelmissa.

Joustavuutta ja tarkkuutta automaattiseen kielentarkistukseen

SURE-ominaisuuden avulla voidaan luoda sääntöjä, jotka havaitsevat esimerkiksi vaikeasti kirjoitettavien erisnimien väärinkirjoitetut muodot – myös isojen ja pienten kirjainten osalta, kuten al-Qaida ja Osama bin Laden. Tällaisilla säännöillä voidaan myös määritellä organisaation käytäntö esimerkiksi sen suhteen, halutaanko kirjoittaa johdonmukaisesti Beijing vai Peking. Koska sekä havaittavassa merkkijonossa että korvausehdotuksessa voidaan käyttää säännöllisiä lausekkeita, SURE-säännöillä tavoitetaan tietyntyyppiset kirjoitusvirheet varsin hyvin. Lingsoftin tarkistimien varsinaisia kielioppi- ja tyylisääntöjä ne eivät kuitenkaan voi korvata.

”Tällä laajennuksella Lingsoft haluaa helpottaa lehtitalojen ja yleensä tekstiammattilaisten tarkistusrutiineja. Monilla toimijoilla on omat tapansa ilmaista jokin asia, ja usein myös halutaan käyttää kahdesta oikeasta vaihtoehdosta johdonmukaisesti aina vain toista. Tähän työkalumme antaa mahdollisuuden”, toteaa Lingsoftin myynti- ja markkinointijohtaja Ari Nyfors.

Lingsoft Oy

Lingsoft on kansainvälinen, täyden palvelun kielitalo. Se tarjoaa kattavasti puhutun ja kirjoitetun kielen tuotteita ja palveluja. Lingsoftin ratkaisut perustuvat sen omiin, maailmalla standardin asemassa oleviin sana- ja lauseanalyyseihin, ja yritys toimittaa mm. Microsoftin Office-tuoteperheen tarkistimet yhteensä kuuden kielen osalta. Lingsoftin kieliratkaisut auttavat organisaatioita menestymään. Yritys tarjoaa kaiken käännöksistä ja sanastoista kirjoittajan ja lukijan työkaluihin, tekstinlouhintaan, opetussovelluksiin ja puheohjattuihin palveluihin.

Lisätietoja:

Lingsoft Oy – sales@lingsoft.fi

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.