Lingsoft® 

Lingsoftilta uusia monikielisiä tarkistintyökaluja

Valitse kieli  
Hae sivustolta  
 Powered by Lingsoft®
Search Expander
Lue lisää

Lingsoft on julkaissut kolme uutta ohjelmointikirjastoa, joiden avulla sovelluskehittäjät voivat toteuttaa oikoluvun, kieliopintarkistuksen, tavutuksen ja taivuttavat synonyymisanastot sovelluksiin, joihin niitä on pitkään kaivattu. Ohjelmointikirjastot ja niihin liitettävät erikieliset oikoluku- ja tyylitarkistintiedostot toimivat kaikissa yleisimmissä käyttöjärjestelmissä, kuten Windowsissa, Linuxissa ja Mac OS X:ssä. Java- ja Ajax-laajennusten myötä ne voidaan sovittaa myös yrityssovelluksissa yleisiin Java- ja verkkoselainkäyttöliittymiin.

– Vasta nyt ollaan havahtumassa siihen, että tekstiä ei tuoteta ja muokata pelkästään tekstinkäsittelyohjelmissa. Esimerkiksi Microsoft Officessa on totuttu käyttämään korkealuokkaisia pohjoismaisten kielten oikoluku- ja kieliopintarkistimiamme. Me haluamme tarjota vastaavantasoiset tarkistintyökalut myös muihin sovelluksiin, joissa tekstiä käsitellään, sanoo Lingsoftin toimitusjohtaja Juhani Reiman.

Tällaisia sovelluksia ovat mm. toiminnanohjaus- ja asiakashallintajärjestelmät sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Ensimmäinen uusiin ohjelmointikirjastoihin perustuva tarkistinsovitus esiteltiin aiemmin tässä kuussa järjestetyssä kansainvälisessä julkaisualan suurtapahtumassa IFRA:ssa Amsterdamissa.

– On luonnollista, että innokkaimmin uusiin työkaluihimme ovat tarttuneet lehtijulkaisujärjestelmien toimittajat. Heidän asiakkailleen oikeinkirjoitus on tärkeä laatutekijä. Mutta olen varma, että myös muualla tarvitaan laadukasta, kirjoitusvirheet tässä ja nyt havaitsevaa oikolukua kohentamaan tekstinkäsittelyn tuottavuutta ja laatua. Jo pelkästään potilaskertomuksia työstävät maassamme kymmenettuhannet ammattilaiset, useimmiten ilman ammattimaisia tarkistintyökaluja. Tähän Lingsoftin uudet ohjelmointikirjastot tuovat avun tarjoamalla selkeät rajapintakuvaukset sovelluskehittäjille, Reiman toteaa.

Lingsoftin tarkistintyökalupakki muodostuu kolmesta ohjelmointikirjastosta. LSPROOF tarjoaa emosovellukselle oikoluvun ja kieliopintarkistuksen, LSHYPH tavutuksen ja LSTHES synonyymihaun. Ohjelmointikirjastoihin voi liittää erikielisiä kieliresurssitiedostoja, joiden koostamisessa on käytetty Lingsoftin maailmankuuluja kielenmallinnuksen tekniikoita, kuten kaksitasomorfologiaa (two-level morphology model, TWOL) ja rajoitekielioppijäsennystä (constraint grammar, CG). Näillä on saatu aikaan korkealuokkaisia tarkistintyökaluja myös kielille, joissa on hyvin haastavia sanarakenteita, esimerkiksi suomelle.

Lingsoft Oy

Lingsoft on kansainvälinen, täyden palvelun kielitalo. Se tarjoaa kattavasti puhutun ja kirjoitetun kielen tuotteita ja palveluja. Lingsoftin ratkaisut perustuvat sen omiin, maailmalla standardin asemassa oleviin lause- ja sana-analyyseihin.

Lingsoftin kieliratkaisut auttavat organisaatiotasi menestymään. Saat kaiken käännöksistä ja sanastoista kirjoittajan ja lukijan työkaluihin, tekstinlouhintaan, opetussovelluksiin ja puheohjattuihin palveluihin.

Lisätietoja

Juhani Reiman, toimitusjohtaja
juhani.reiman@lingsoft.fi
(02) 279 3300, 045 670 6770

Juhani Selänniemi, tuotantojohtaja
juhani.selanniemi@lingsoft.fi
(02) 279 3300, 040 845 4331

 
Avainsanat   Tulosta   RSS


Microsoft® Gold Certified Partner    Adobe® Solution Partner    Valtionhallinnon puitesopimustoimittaja    SDL | LSP Partner Program | Advantage Plus Partner
Copyright ©1986-2018, Lingsoft Oy.